Managed hosting door True

Efficiencyslag door rationalisatie levenpolissen

Channel Awards 2018, Special Awards

 

Verzekeringsmaatschappij a.s.r. heeft in samenwerking met it-specialisten van Finavista en Keylane een grote efficiencyslag gemaakt met de zogenoemde portfoliorationalisering binnen haar Levenbedrijf. Inmiddels is meer dan de helft van de polissen gemigreerd naar de nieuwe standaarden van de verzekeraar. Voor de algemene jury van de Channel Awards 2018 reden om Rationalisatie van levenpolissen te nomineren in de categorie Best Channel Project of the Year.

In 2015 besloot a.s.r. haar portefeuille van levensverzekeringen te herzien. Aanleiding vormde het grote aantal zogeheten closed- book producten, die jaren geleden zijn afgesloten maar vandaag de dag niet langer worden verkocht. Doordat deze portefeuilles in verschillende systemen zijn geadministreerd, brengt dat hoge vaste kosten met zich mee. In combinatie met krimpende portefeuilles zorgt dit uiteindelijk voor stijgende kosten per polis.

Met de overgang naar één systeem wil a.r.s. de kosten per polis gelijk houden en de ict-kosten variabel. Bovendien verbetert de dienstverlening aan klanten, door een meer eenduidige administratie. Door het migratietraject te combineren met rationalisatie, waarbij achterhaalde productonderdelen worden gestandaardiseerd, krijgen veel klanten tegelijkertijd een beter product en een betere administratieve service. Het migratietraject is de afgelopen jaren in stappen uitgevoerd. Na de eerste migraties in 2015 en 2016 te hebben voltooid, werden in 2017 en 2018 opvolgende grote systeemmigraties succesvol afgerond. A.s.r. wil uiteindelijk alle verschillende closed- book portefeuilles, die in verschillende systemen beheerd worden, migreren en onderhouden in de nieuwe omgeving. In totaal gaat het om bijna 1 miljoen polissen.

Terug naar alle genomineerden

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6415780). © Jaarbeurs IT Media.

Diamond Partners Channel Awards 2018 aan het woord

Bytesnet, The Datacenter Group (TDCG), Relined Fiber Network en Tallgrass hielpen het Erasmus MC in veertien weken aan een twin-datacenter. Dit bracht het medisch centrum veel voordelen.


Platinum Partners Channel Awards 2018 aan het woord

In het kader van de Channel Awards 2018 laten we onze Platinum Partners aan het woord. Lees hoe de volgende bedrijven zich innovatief in de markt begeven:Partners 

Q&A's met partners van de Channel Awards 2018

In het kader van de Channel Awards 2018 laten we onze partners aan het woord. Lees hoe de volgende bedrijven zich voorbereiden op de uitreiking van de awards op 11 december 2018:

Diamond Partners:
Relined Fiber Network
Tallgrass
The Datacenter Group

Platinum Partners:
Ingram Micro
Macaw

Gold Partners:
Capestone
Lenovo


Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.