Managed hosting door True

Hortisense-platform verhoogt opbrengst tuinbouw

Channel Awards 2018, Special Awards

 

stijging

Hortilux Schréder, leverancier van groeilicht voor de glastuinbouw, heeft samen met First Consulting en Mendix het digitale platform Hortisense ontwikkelt voor het vergroten van de efficiency, bedrijfszekerheid en doelgerichtheid in relatie tot het gebruik van groeilicht. De klant kan zo meer rendement per vierkante meter behalen. Voor de algemene jury van de Channel Awards 2018 reden om Hortisense IoT te nomineren in de categorie Best Channel Project of the Year.

In de tuinbouw willen kwekers ieder seizoen hun opbrengst aan gewas maximaliseren, echter is dit wel geheel afhankelijk van omstandigheden, zoals licht en climate control. HortiSense is een Internet of Things (IoT) toepassing die het klimaat en de lichtopbrengst in de kas meet, transformatoren en elektrische panelen bewaakt op signalen die duiden op oververhitting en de kwaliteit van de voeding en de verwachte resterende levensduur van lampen meet. Een manier voor gebruikers om middels deze meetwaardes risico’s te beperken en effectiever te sturen voor een hogere winstopbrengst. Op basis van deze informatie kan men vervolgens proactief serviceverzoeken of vervangende producten bestellen en onderhoudsrapporten, technische tekeningen en garantie-informatie opvragen via een geïntegreerd klantenportaal en webshop.

Door te identificeren wat er in een kas gebeurt, te visualiseren, gegevens te verzamelen en bevindingen te delen met kwekers, kan er een hogere opbrengst per vierkante meter worden bereikt. De nieuwe architectuur maakt ook toekomstig dataonderzoek mogelijk, van waaruit weer nieuwe toepassingen voor kwekers ontwikkelt kunnen worden.

Terug naar alle genomineerden

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6415669). © Jaarbeurs IT Media.

Q&A's met partners van de Channel Awards 2018

In het kader van de Channel Awards 2018 laten we onze partners aan het woord. Lees hoe de volgende bedrijven zich voorbereiden op de uitreiking van de awards op 11 december 2018:

Diamond Partners:
Relined Fiber Network
Tallgrass
The Datacenter Group

Platinum Partners:
Ingram Micro
Macaw

Gold Partners:
Capestone
Lenovo


Hét netwerkfeest van het jaar!

Channel Awards 2018

Op 11 december 2018 organiseert Channelweb de zeventiende editie van de Channel Awards, hét netwerkfeest voor de Nederlandse channelmarkt. Al sinds 1998 reikt Channelweb jaarlijks deze prestigieuze prijzen uit. Lees wie er in de loop der jaren allemaal gewonnen hebben en bekijk de foto's van de laatste editie.Partners 2018 

Diamond

Platinum

Gold

Silver

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.