Managed hosting door True

Innovatieve Hololens vereenvoudigt laden van schepen

Channel Awards 2018, Special Awards

 

Jumbo Maritime, ETTU en Friday Out Of The Box hebben gezamenlijk de Hololens ontwikkeld om op een efficiëntere manier informatie op een scheepsdek te projecteren voor het plaatsen van zware en grote objecten, het zogenoemde Deckmarking. Nooit eerder werd er een applicatie ontwikkeld voor dit proces. Voor de algemene jury van de Channel Awards 2018 reden om HoloLens voor Deckmarking te nomineren in de categorie Best Channel Project of the Year.

Aan het beladen van schepen gaat een complex proces vooraf. Een engineer zorgt ervoor dat de juiste bevestigingspunten op het dek worden gelast. Iets dat voorheen handmatig werd gedaan door minstens twee personen, die met behulp van een technische tekening, meetlint en spuitbus markeringen op het dek aanbrachten. Dit proces nam veel tijd in beslag en was niet gebruiksvriendelijk. Daarnaast is er een risico op meetfouten.

De engineer kan nu middels mixed reality, direct de technische tekening met de juiste bevestigingspunten op het dek zien en markeren. Het visuele proces zorgt ervoor dat eventuele obstakels direct herkend kunnen worden, bevestigingspunten sneller worden geplaatst, het schip niet onnodig stil hoeft te liggen en gebruik in een ruige omgeving met verschillende weersinvloeden tot een mogelijkheid behoort. Met de applicatie voor deckmarking wordt het laadproces enorm verkort en kosten bespaard, gezien het schip niet langer stil hoeft te liggen en werkzaamheden gewoon uitgevoerd kunnen worden.Daarnaast wordt de kans dat er fouten gemaakt worden bij het plaatsen van de lading verkleind.

Terug naar alle genomineerden

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6415621). © Jaarbeurs IT Media.

Ook aanwezig zijn?

Ook aanwezig zijn bij de Channel Awards 2020 en netwerken met vertegenwoordigers uit het Nederlandse ict-verkoopkanaal? Reserveer dan nu uw plekken en zorg dat u aanwezig bent bij de spectaculaire uitreiking in de Utrechtse Jaarbeurs!Partners 2019 

Gold

Silver

Bronze

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.