Managed hosting door True

Flamingo-app zorgt voor meer efficiency en veiligheid

Channel Awards 2018, Special Awards

 

Android apps google play store

De innovatieve it-dienstverlener Macaw heeft in opdracht van Imbema Asset Solutions de Flamingo-app ontwikkeld die het gebruik van slangen in de (petrochemische) industrie en overslag automatiseert. De app levert veel voordelen op het gebied van veiligheid, tijd- en kostenbesparing. Voor de algemene jury van de Channel Awards 2018 reden om Flamingo-app te nomineren in de categorie Best Channel Project of the Year.

De slangen worden gebruikt om zowel gevaarlijke stoffen als levensmiddelen te transporteren. Fouten kunnen verstrekkende gevolgen hebben, zo ook voor de volksgezondheid. Het gebruik van de juiste slang, alsmede de fysieke staat van de slang zijn van het grootste belang. Het controleren van de slangen is een tijdrovend en kostenintensief proces, dat handmatig uitgevoerd en geadministreerd wordt, maar absoluut noodzakelijk is. Dit proces wordt ook nog eens bemoeilijkt door het feit dat de slangen erg moeilijk te identificeren en te onderscheiden zijn.

Alle slangen worden eenmalig voorzien van een nfc-chip, die zorgt voor contactloze communicatie tussen twee apparaten die niet meer dan 10 cm van elkaar verwijderd zijn. De chip wordt met de Flamingo-app op een Android-device gescand, wat direct inzicht geeft in het type slang, de toepassing, levensduur, onderhoudsinterval en noodzakelijke certificeringen. Alle data wordt opgeslagen in de cloud en kan door een medewerker op locatie, stakeholder die alle assets beheert en externe controleurs worden benaderd. De Flamingo-app sluit zaken uit die door de klant tot voor kort als onvermijdelijk werden gezien, zoals tijdsverlies door handmatige controle of een ingewikkelde administratie, fouten door menselijk handelen, risico op verlies van data door administratie op papier of in Excel of het prematuur uitvoeren van onderhoud of vervanging van assets.

Terug naar alle genomineerden

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6415529). © Jaarbeurs IT Media.

Ook aanwezig zijn?

Ook aanwezig zijn bij de Channel Awards 2020 en netwerken met vertegenwoordigers uit het Nederlandse ict-verkoopkanaal? Reserveer dan nu uw plekken en zorg dat u aanwezig bent bij de spectaculaire uitreiking in de Utrechtse Jaarbeurs!Partners 2019 

Gold

Silver

Bronze

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.