Managed hosting door True

Netwerk VU Amsterdam bevordert technologische innovaties

Channel Awards 2018, Special Awards

 

De Vrije Universiteit Amsterdam heeft samen met Axians en Cisco een netwerk-infrastructuur aangelegd die een doorvoersnelheid van 100Gb per seconde tussen haar it-datacenter en de campus realiseert. Technologische innovaties op het gebied van artificial Intelligence (ai), DNA-onderzoek en BigData kunnen hierdoor ongehinderd worden doorgevoerd. Voor de algemene jury van de Channel Awards 2018 reden om Digitalisering VU voor DNA-onderzoek te nomineren in de categorie Best Channel Project of the Year.

Het nieuwe netwerk, waarvoor de volledige core-, access- en distributielaag en firewalls op de campus zijn vervangen, is een technologisch hoogtepunt voor de VU en sluit aan bij de ontwikkelingen van SURFnet om te komen tot een hoge performance en veilige infrastructuur voor onderwijs en onderzoek in Nederland. Dit beantwoordt direct de vraag naar groei van digitale diensten binnen het onderwijs. Bij DNA onderzoek gebruiken onderzoekers apparatuur met een 10GB uitgang, hier zijn er meerdere van. De it-infrastructuur moet dit echter wel kunnen ondersteunen, naast het al bestaande hoge volume van dataverkeer bij de VU van 30.000 gebruikers, drie datacenters, negen faculteiten, acht diensten en honderden applicaties. De afhankelijkheid van deze infrastructuur is dan ook groot.

De innovatie binnen de VU is in volle gang en de organisatie zit in een overgangsfase naar een nieuwe digitale universiteit van de toekomst. Dit kan alleen met het beste netwerk, de kern van al het data verkeer. De snelheid, flexibiliteit en capaciteit van het vernieuwde netwerk zorgt ervoor dat er nieuwe onderzoeken gestart kunnen worden rondom DNA research, dit zijn extreem data georiënteerde onderzoeken, wat ervoor zorgt dat de VU op wereldwijd niveau toonaangevend is met high-tech onderzoek.

Terug naar alle genomineerden

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6415495). © Jaarbeurs IT Media.

Diamond Partners Channel Awards 2018 aan het woord

Bytesnet, The Datacenter Group (TDCG), Relined Fiber Network en Tallgrass hielpen het Erasmus MC in veertien weken aan een twin-datacenter. Dit bracht het medisch centrum veel voordelen.


Platinum Partners Channel Awards 2018 aan het woord

In het kader van de Channel Awards 2018 laten we onze Platinum Partners aan het woord. Lees hoe de volgende bedrijven zich innovatief in de markt begeven:Partners 2018 

Diamond

Platinum

Gold

Silver

Q&A's met partners van de Channel Awards 2018

In het kader van de Channel Awards 2018 laten we onze partners aan het woord. Lees hoe de volgende bedrijven zich voorbereiden op de uitreiking van de awards op 11 december 2018:

Diamond Partners:
Relined Fiber Network
Tallgrass
The Datacenter Group

Platinum Partners:
Ingram Micro
Macaw

Gold Partners:
Capestone
Lenovo


Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.