Managed hosting door True

‘Afscheid van Unisys-mainframe’ genomineerd voor vlekkeloze migratie

Channel Awards 2018, Special Awards

 

Verzekeringsconcern Vivat uit Amstelveen heeft zijn verouderde Unisys-mainframe met hulp van Asysco en Tata Consultancy Services (TCS) gemigreerd naar een Microsoft SQL-omgeving. De migratie was nodig om de kosten te drukken en doorvoering van it-innovaties te vergemakkelijken. Een ruim twaalf maanden durend project met nauwelijks problemen, nul uitval en geen enkele escalatie die bij de raad van bestuur belandde. Voor de algemene jury van de Channel Awards 2018 reden om Afscheid van Unisys-mainframe te nomineren in de categorie Best Channel Project of the Year.

Het contract met Unisys kost Vivat jaarlijks zo'n 2,5 miljoen euro en zijn er steeds minder programmeurs beschikbaar die verstand hebben van EAE/Linc, de oude programmeertaal van Unisys. Een onderhandeling met Unisys voor een mogelijk alternatief liep op niks uit, waarna Vivat besloot samen met Asysco, specialist in het overzetten van Unisys- en IBM-mainframe- en Unix-omgevingen naar een open Microsoft-platform, een andere omgeving te onderzoeken. TCS wordt erbij gehaald voor het arbeidsintensieve testwerk, zo’n 80 procent van het testen). Het projectmanagement ligt bij de it-afdeling van Vivat. Er wordt maximaal anderhalf jaar uitgetrokken om het mainframe uit te faseren.

Op het Unisys-mainframe draaien van oudsher zelfgebouwde applicaties, voornamelijk van begin jaren '90, die daarna zijn doorontwikkeld en ruim tweeduizend gebruikers ondersteunen binnen de afdelingen levensverzekeringen, schadeverzekeringen, financiën, risicomanagement, relatiebeheer en de it-afdeling zelf. Een deel ervan is de afgelopen jaren al vervangen door standaardpakketten, in het migratietraject draaide het vooral om de toepassingen die met het Leven-deel te maken hebben. In het project wordt overigens niet alles gemigreerd, er vindt een schoning plaats onder een groot aantal omgevingen, applicaties, databases en batchprogramma's. Denk bijvoorbeeld aan conversie- en testomgevingen, omgevingen van oude rechtsvoorgangers en dergelijke. Uiteindelijk worden vijftien verschillende applicaties gemigreerd, getest en bekeken, waaronder acht bedrijfskritische systemen.

Terug naar alle genomineerden

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6415303). © Jaarbeurs IT Media.

Ook aanwezig zijn?

Ook aanwezig zijn bij de Channel Awards 2020 en netwerken met vertegenwoordigers uit het Nederlandse ict-verkoopkanaal? Reserveer dan nu uw plekken en zorg dat u aanwezig bent bij de spectaculaire uitreiking in de Utrechtse Jaarbeurs!Partners 2019 

Gold

Silver

Bronze

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.