Managed hosting door True

IBM Quantum-partnerprogramma toegangspoort supercomputers

Channel Awards 2018, Vendor Awards

 

Kwantum

Computerbedrijf IBM heeft een commercieel contract gesloten met twaalf bedrijven en instellingen die ingewikkelde problemen met de nieuwe generatie supercomputer te lijf willen gaan. Met de lancering van het Quantum-partnerprogramma zet het bedrijf als eerste de poorten open voor grootschalig rekenwerk met geavanceerde quantumcomputers. Voor de algemene jury van de Channel Awards 2018 reden om het IBM Quantum-partnerprogramma te nomineren in de categorie Outstanding Channel Program of the Year.

De twaalf industriepartners, waaronder JP Morgan Chase bank, autofabrikant Daimler en elektronicabouwer Samsung, gaan via online verbindingen werken met twee quantummachines met 20 zogeheten qubits, die in Oak Ridge in de VS en Oxford, Engeland staan. Zulke systemen danken hun enorme rekenkracht aan het feit dat ze niet met enen en nullen werken zoals gewone digitale computers, maar met quantumbits die tegelijk 1 en 0 zijn. Daardoor kunnen twintig qubits biljoenen geheugeneenheden tegelijk vasthouden, meer dan welke supercomputer ook. Software voor zo'n machine moet nog grotendeels worden ontwikkeld. Tot nog toe gelden quantumcomputers vooral als een belofte van haast ongelimiteerde rekenkracht, maar staan de meeste systemen nog in het laboratorium. In Nederland onder andere bij QuTech in Delft.

De partners gaan al rekenend op zoek naar optimale beleggingstechnieken, materialen voor super efficiënte batterijen en nieuwe verbindingen om chips uit te bouwen. IBM werkt ook al aan een experimenteel systeem met 50 qubits, zonder dat overigens bekend is wanneer dat beschikbaar gaat komen. De gebruikte qubits bestaan uit diepgekoelde supergeleidende elektronica.

Terug naar alle genomineerden

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6413731). © Jaarbeurs IT Media.

Diamond Partners Channel Awards 2018 aan het woord

Bytesnet, The Datacenter Group (TDCG), Relined Fiber Network en Tallgrass hielpen het Erasmus MC in veertien weken aan een twin-datacenter. Dit bracht het medisch centrum veel voordelen.


Platinum Partners Channel Awards 2018 aan het woord

In het kader van de Channel Awards 2018 laten we onze Platinum Partners aan het woord. Lees hoe de volgende bedrijven zich innovatief in de markt begeven:Partners 2018 

Diamond

Platinum

Gold

Silver

Q&A's met partners van de Channel Awards 2018

In het kader van de Channel Awards 2018 laten we onze partners aan het woord. Lees hoe de volgende bedrijven zich voorbereiden op de uitreiking van de awards op 11 december 2018:

Diamond Partners:
Relined Fiber Network
Tallgrass
The Datacenter Group

Platinum Partners:
Ingram Micro
Macaw

Gold Partners:
Capestone
Lenovo


Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.