Managed hosting door True

IBM Quantum-partnerprogramma toegangspoort supercomputers

Channel Awards 2018, Vendor Awards

 

Kwantum

Computerbedrijf IBM heeft een commercieel contract gesloten met twaalf bedrijven en instellingen die ingewikkelde problemen met de nieuwe generatie supercomputer te lijf willen gaan. Met de lancering van het Quantum-partnerprogramma zet het bedrijf als eerste de poorten open voor grootschalig rekenwerk met geavanceerde quantumcomputers. Voor de algemene jury van de Channel Awards 2018 reden om het IBM Quantum-partnerprogramma te nomineren in de categorie Outstanding Channel Program of the Year.

De twaalf industriepartners, waaronder JP Morgan Chase bank, autofabrikant Daimler en elektronicabouwer Samsung, gaan via online verbindingen werken met twee quantummachines met 20 zogeheten qubits, die in Oak Ridge in de VS en Oxford, Engeland staan. Zulke systemen danken hun enorme rekenkracht aan het feit dat ze niet met enen en nullen werken zoals gewone digitale computers, maar met quantumbits die tegelijk 1 en 0 zijn. Daardoor kunnen twintig qubits biljoenen geheugeneenheden tegelijk vasthouden, meer dan welke supercomputer ook. Software voor zo'n machine moet nog grotendeels worden ontwikkeld. Tot nog toe gelden quantumcomputers vooral als een belofte van haast ongelimiteerde rekenkracht, maar staan de meeste systemen nog in het laboratorium. In Nederland onder andere bij QuTech in Delft.

De partners gaan al rekenend op zoek naar optimale beleggingstechnieken, materialen voor super efficiënte batterijen en nieuwe verbindingen om chips uit te bouwen. IBM werkt ook al aan een experimenteel systeem met 50 qubits, zonder dat overigens bekend is wanneer dat beschikbaar gaat komen. De gebruikte qubits bestaan uit diepgekoelde supergeleidende elektronica.

Terug naar alle genomineerden

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6413731). © Jaarbeurs IT Media.

Ook aanwezig zijn?

Ook aanwezig zijn bij de Channel Awards 2020 en netwerken met vertegenwoordigers uit het Nederlandse ict-verkoopkanaal? Reserveer dan nu uw plekken en zorg dat u aanwezig bent bij de spectaculaire uitreiking in de Utrechtse Jaarbeurs!Partners 2019 

Gold

Silver

Bronze

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.