Managed hosting door True

Nominatie blockchain voedselveiligheid voor Schouw Informatisering

Channel Awards 2018, Reseller Awards

 

Schouw Informatisering, it-specialist voor voedingsmiddelenbedrijven, ziet blockchain als de hoogst haalbare manier van tracking & tracing, wat zorgt voor transparantie en voedselveiligheid. Het bedrijf wil vanuit de eigen software oplossing Foodware 365 via het cloud gerichte Microsoft Dynamics 365 platform de blockchain van informatie voorzien. Voor de algemene jury van de Channel Awards 2018 reden om Schouw Informatisering te nomineren in de categorie Trusted Advisor of the Year.

Door blockchaintechnologie kan de consument nauwkeurig checken waar het eten vandaan komt en welke weg het heeft afgelegd. Dit zorgt ervoor dat retailers de authenticiteit van het voedsel dat in hun schap staat, écht kunnen garanderen. Daarnaast zorgt blockchain in de food voor vastlegging van data die van waarde is met betrekking tot fairtrade keurmerken en duurzaamheid. Het betreft niet alleen transparantie rondom het product, maar het gaat bijvoorbeeld ook over de verkoopprijs om een eerlijke verdeling van de marges in de keten.

Door de constante gegevenshistorie levert de blockchain openheid en transparantie - van creatie tot consumptie voor de consument. Een analyse van een DNA-monster van een dier kan belangrijke data verschaffen, zoals het land van herkomst. Een digitaal exemplaar van dat DNA wordt bij elk item of product van een organisatie gevoegd, waardoor de traceerbaarheid inzichtelijk is op consumentenniveau. Op deze manier kunnen bedrijven en de eindconsument ieder item in ieder stadium van de supply chain volgen. Die digitale marker kan vervolgens worden gecontroleerd met de blockchainrecord om de authenticiteit van het product gedurende de hele levenscyclus te waarborgen.

Terug naar alle genomineerden

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6405721). © Jaarbeurs IT Media.

Ook aanwezig zijn?

Ook aanwezig zijn bij de Channel Awards 2020 en netwerken met vertegenwoordigers uit het Nederlandse ict-verkoopkanaal? Reserveer dan nu uw plekken en zorg dat u aanwezig bent bij de spectaculaire uitreiking in de Utrechtse Jaarbeurs!Partners 2019 

Gold

Silver

Bronze

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.