Managed hosting door True

Wibu Systems ontwikkelt niet te kraken encryptietechnologie

Channel Awards 2018, Reseller Awards

 

Wibu Systems, een wereldwijd gevestigde specialist in softwarebeveiliging en licentiebeheer met onder meer een kantoor in Hengelo, levert met Codemeter een naar eigen zeggen niet te kraken encryptietechnologie voor beveiliging aan de bron, zoals software ingebed in de chips van een IoT-apparaat. Onlangs heeft het bedrijf zijn systeem voor softwarebescherming en licentiemanagement gereed gemaakt voor gebruik in combinatie met Intel software guard extensions (Intel SGX) op Windows platformen. Voor de algemene jury van de Channel Awards 2018 reden om Wibu Systems te nomineren in de categorie Best Software License Partner van het Jaar.

Het systeem biedt een encryptiemethodiek die zich volgens Wibu Systems niet laat kraken en waarvan de encryptiesleutels veilig zijn vastgelegd in de vorm van hardware, software of de cloud. De oplossing draait op computers, mobiele apparaten, embedded systemen, PLC’s (programmable logic controller) en op microcontrollers. De gepatenteerde oplossing Codemeter Smartbind maakt een digitale vingerafdruk van het apparaat waarop de te beveiligen software draait, De cryptografische sleutels komen in een veilig afgeschermd licentiebestand (CmActLicense) en bij wijzigingen aan het apparaat zelf, blijven de sleutels afhankelijk van de ingestelde toleranties gewoon geldig.

Intel SGX is een uitbreiding op de architectuur, waarmee de toegang tot applicatiecode en data is te beveiligen. Het versleutelt de in een enclave vastgelegde binaire code in het RAM-geheugen. Softwareleveranciers kunnen deze technologie integreren met CodeMeter en daarmee de beveiliging via het afgesloten geheugensegment versterken met de Binding Extension van CodeMeter.

Terug naar de overige genomineerden

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6401307). © Jaarbeurs IT Media.

Diamond Partners Channel Awards 2018 aan het woord

Bytesnet, The Datacenter Group (TDCG), Relined Fiber Network en Tallgrass hielpen het Erasmus MC in veertien weken aan een twin-datacenter. Dit bracht het medisch centrum veel voordelen.


Platinum Partners Channel Awards 2018 aan het woord

In het kader van de Channel Awards 2018 laten we onze Platinum Partners aan het woord. Lees hoe de volgende bedrijven zich innovatief in de markt begeven:Partners 2018 

Diamond

Platinum

Gold

Silver

Q&A's met partners van de Channel Awards 2018

In het kader van de Channel Awards 2018 laten we onze partners aan het woord. Lees hoe de volgende bedrijven zich voorbereiden op de uitreiking van de awards op 11 december 2018:

Diamond Partners:
Relined Fiber Network
Tallgrass
The Datacenter Group

Platinum Partners:
Ingram Micro
Macaw

Gold Partners:
Capestone
Lenovo


Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.