Managed hosting door True

Cryptografische token levert LegalThings nominatie op

Channel Awards 2018, Reseller Awards

 

Het in Amsterdam gevestigde softwarebedrijf LegalThings heeft de LegalThings One (LTO) gelanceerd. Het betreft een cryptografisch token, die nodig is om regels en wetten in de blockchain op haar eigen software platform te digitaliseren. Deze tokens representeren een eeuwig durende toegang tot het platform, maar het is geen betaalmiddel zoals Bitcoin en Ethereum. LegalThings is een samenwerking aangegaan met het Ministerie van Veiligheid en Jusititie om inbeslagname trajecten te begeleiden met haar nieuwe oplossing. Voor de algemene jury van de Channel Awards 2018 reden om LegalThings te nomineren in de categorie Best Software License Partner van het Jaar.

LTO kan voor een deel vergeleken worden met een softwarelicentie, waarbij je tegen betaling toegang krijgt. Alleen wordt de LTO in dit geval aangeboden via de blockchain. Het publieke logboek zorgt ervoor dat een licentie nooit in handen van twee personen tegelijk kan komen, terwijl de licenties gewoon gekoppeld kunnen worden aan verhandelbare tokens. Dat betekent dus dat de softwarelicenties op zichzelf staand kunnen worden verhandeld. De LTO betreft een zogenoemde Token as a License (TaaL) oplossing, het is een softwarelicentie die tokenized is.

Ook al is de token verhandelbaar en vertegenwoordigt deze een bepaalde waarde, het is niet te scharen in het rijtje Bitcoin en Ethereum. Een TaaL token is enkel de digitale vorm van een licentie die je normaal op een papiertje met een watermerk en een serienummer ontvangt. De oplossing van LegalThings wordt dan ook niet aangeboden als betaalmiddel of financieel product, maar enkele als softwarelicentie.

Terug naar de overige genomineerden

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6401284). © Jaarbeurs IT Media.

Ook aanwezig zijn?

Ook aanwezig zijn bij de Channel Awards 2020 en netwerken met vertegenwoordigers uit het Nederlandse ict-verkoopkanaal? Reserveer dan nu uw plekken en zorg dat u aanwezig bent bij de spectaculaire uitreiking in de Utrechtse Jaarbeurs!Partners 2019 

Gold

Silver

Bronze

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.