Managed hosting door True

Dit zijn de beste branchespecialisten!

Channel Awards 2017, Best Vertical Market Channel Approach of the Year

 

Channel Awards 2016, winnaar vertical market TomTom Telematics en Simacan

Channel Awards 2016, winnaar in de categorie Best Vertical Market Channel Approach: TomTom Telematics en Simacan

Voor de Channel Awards 2017 zijn bij de Special Awards tien branchespecialisten genomineerd. Acer, DataQuint, Enable-U, FocusCura en Cisco, Infor, Microsoft met Windows S, ON2IT en Cam IT Solutions, Samsung, The Next View en Yenlo mogen zich in 2017 de beste leveranciers in hun specifieke verticale markt in Nederland noemen. De winnaar in deze categorie wordt op 6 december 2017 bekendgemaakt tijdens een spectaculaire awardsshow in Jaarbeurs in Utrecht.

Dit zijn de genomineerden in de categorie Best Vertical Market Channel Approach of the Year:

 • Acer
 • DataQuint
 • Enable-U
 • FocusCura en Cisco
 • Infor
 • Microsoft met Windows S
 • ON2IT en Cam IT Solutions
 • Samsung
 • The Next View
 • Yenlo

Onderbouwingen

 • Acer

Acer onderscheidt zich met de CloudProcessor IoT starter. Deze CloudProfessor omvat een set programmeerbare componenten en de customized Acer software, gecombineerd met de mogelijkheid tot verbinding met de cloud. Hiermee stelt Acer te voorzien in een manier om kennis te maken met verbonden hardware voor iedereen die begint in het technisch onderwijs. De technologie is ontworpen voor apps op smartphones en tablets en te gebruiken met Android, Chrome OS en iOS apparatuur. Met behulp van tutorials kunnen scholieren leren om te programmeren in talen zoals JavaScript, Blockly en LiveCode. Hierbij dienen zij eenvoudige scenario’s aan te vullen, waarmee zij volgens Acer worden geïnspireerd om eigen projecten te creëren.

 • DataQuint

DataQuint, bouwer van softwareoplossingen voor gemeenten, aannemers en inspectie- en adviesbureaus, kiest voor een partnership met Oracle. Het bedrijf wil verder innoveren en differentiëren op basis van Oracle Spatial and Graph. Deze oplossing is ontwikkeld om gebruikers te helpen geografische en locatiedata beter te beheren met behulp van een Oracle-database. Oracle Spatial and Graph ondersteunt onder meer data en analytics voor landbeheer en GIS, mobiele-locatieservices, sales territory management, vervoer, LiDAR-analyse en locatie-gestuurde Business intelligence. Een van de oplossingen die DataQuint biedt is GeoVisia, een pakket waarmee alle elementen in de openbare buitenruimte eenvoudig zijn te inventariseren, inspecteren en te analyseren. Het bedrijf was al enige tijd op zoek naar een oplossing om GeoVisia te optimaliseren. Na een bezoek aan het hoofdkantoor van Oracle in San Francisco, waar DataQuint de mogelijkheden van de Oracle-oplossing zag, viel de keus op Oracle Spatial and Graph.

 • Enable-U

Enable-U past de CA Technologies API Gateway Solution toe en vermarkt deze voor de Nederlandse overheid. Enable-U’s strategie is om marktspecifieke componenten en modules toe te voegen aan de API-oplossing van CA. Denk hierbij aan standaardaansluitingen op alle Landelijke Voorzieningen van de Nederlandse overheid, waaronder de diensten van bijvoorbeeld Logius (Berichtenbox, DigID, eHerkenning, eFactureren, DigiInkoop, DigiLevering, WOZ-inzage), Kadaster (BAG, BGT, BRK, WOZ), RDW, KvK, et cetera. Hiermee realiseert Enable-U een totaaloplossing voor de Nederlandse overheid. Gemeenten kunnen hierbij koppelingen die al gemaakt zijn voor andere gemeenten hergebruiken. Doordat elke gemeente wettelijk dezelfde digitale diensten moet bieden aan burgers kan elk nieuw proces in principe honderden keren worden hergebruikt.

 • FocusCura en Cisco

Het Nederlandse zorginnovatiebedrijf FocusCura en it-bedrijf Cisco hebben dit jaar het eerste resultaat van de toepassing van Cisco Spark in de zorg-apps van FocusCura op de markt gebracht. Het betreft een nieuwe vorm van zorgcommunicatie via smartphone of tablet. De eHealth-producten cContact en cVitals van FocusCura worden ingezet voor telemonitoring en beeldzorg. Met cVitals kunnen patiënten thuis vitale waarden meten en automatisch doorsturen naar hun behandelaars; cContact maakt direct videocontact tussen patiënten en zorgverleners mogelijk. Kern van de samenwerking is de integratie van Cisco’s samenwerkings- en communicatieplatform Spark in de producten van FocusCura. Kwetsbare groepen kunnen nu via apps met zorgverleners communiceren en hoeven hiervoor niet meer naar het ziekenhuis. Ook kunnen zorgverleners in de wijk via beeldcontact met specialisten in het ziekenhuis overleggen. Daarnaast kunnen patiënten 24/7 thuis in de gaten worden gehouden met een mobiel videogesprek.

 • Infor

Cloudsoftwareleverancier Infor integreert de erp-oplossing Infor M3 en GT Nexus Order Collaboration. De integratie is vooral relevant voor bedrijven die wereldwijd opereren en op zoek zijn naar betere afstemming met hun leveranciers, waaronder mode- en distributiebedrijven. Zij werken vaak nauw samen met hun leveranciers. Infor M3 is een erp-oplossing die flexibiliteit levert op het gebied van operations, technologie en schaalgrootte. GT Nexus is een supply chain netwerkplatform dat door bedrijven wordt gebruikt om hun supply chains te orkestreren. GT Nexus Order Collaboration is bedoeld voor bedrijven die wereldwijd opereren en op zoek zijn naar betere afstemming met hun leveranciers. Door de integratie van dit deel van GT Nexus met Infor M3 staan organisaties direct met leveranciers in contact en kunnen ze onderhandelen over inkooporders, en ze delen en bevestigen. Daarnaast kunnen gebruikers de status van de onderhandelingen met leveranciers volgen en de bevestigingen direct op het Infor M3-bestelscherm zien. Dankzij het elektronisch delen en bevestigen van inkooporders kunnen de time-to-market en het risico op fouten worden verminderd.

 • Microsoft met Windows S

Microsoft heeft besturingssysteem Windows S gepresenteerd, het besturingssysteem gericht op het beveiligen en optimaliseren van ict in het onderwijs. Met Windows S zijn alleen applicaties te downloaden die goedgekeurd zijn voor de Windows Store. Volgens analisten gaat Microsoft met Windows S de concurrentie aan met Google. Dat bedrijf is met zijn Chromebooks en Chrome OS ook actief op de onderwijsmarkt. Windows S bevat standaard Office 365-programma’s zoals Microsoft Word, Excel, OneNote en PowerPoint. Daarnaast biedt het toegang tot beveiligde apps, leermiddelen, examineringtools, lesstof van uitgeverijen (die steeds vaker digitaal wordt aangeboden) en interactieve whiteboards. Via beheerplatform Intune zijn de apparaten op afstand te beheren. De applicaties van Windows S draaien binnen een veilige ‘container’. Het besturingssysteem maakt gebruik van de Windows Explorer-browser en wordt standaard geleverd met de Bing-zoekmachine.

 • ON2IT en Cam IT Solutions

Beveiligingsexpert ON2IT werkt samen met Cam IT Solutions, aanbieder van it-oplossingen voor de gezondheidssector, om het Camcube Healthcare Platform te wapenen tegen cybercriminaliteit. Met de samenwerking combineren de twee organisaties techniek, diagnose en beleid om data binnen het ict-platform voor de gezondheidszorg beter te beveiligen en te beschermen. Doel is gezamenlijke klanten te ontzorgen. De kant-en-klare dienst van de partijen maakt dat klanten zelf geen technische kennis nodig hebben. Het platform is een virtuele private cloud die wordt gebruikt in de gezondheidszorg. Het platform levert de benodigde virtuele resources, zoals opslag, servers en netwerk, flexibel aan applicaties die vervolgens via een gecontroleerd proces voor gebruikers worden ontsloten.

 • Samsung

Samsung komt met zogenaamde e-Boards in hd-kwaliteit op de markt als vervanging van het ouderwetse krijtbord. Hierdoor kunnen onderwijsinstellingen in krimpregio’s lessen op afstand aanbieden en kunnen scholieren de lessen op afstand afnemen. Op het scherm kunnen docenten schrijven, media afspelen en projecties laten zien. Leraren geven op een mobiele manier les door middel van een tablet. Hierdoor staan ze niet langer voor de klas, maar tussen de leerlingen in. Docenten kunnen op de tablet ook digitaal aantekeningen maken. De digitale lessen kunnen via de mail naar leerlingen gestuurd worden inclusief aantekeningen, films, foto’s en uitgewerkte oefeningen.

 • The Next View

The Next View heeft voor Suiker Unie op basis van SAP-technologie een smart farming-oplossing ontwikkeld. Met inzichten uit big data kan de coöperatie zijn telers gerichter landbouwadvies geven dat geheel is afgestemd op de individuele teler. De oplossing bestaat onder andere uit een mobiele applicatie gebouwd met SAPUI5-technologie. Hiermee kunnen de inspecteurs hun veldwaarnemingen vastleggen en doorsturen naar het in-memoryplatform SAP Hana. Suiker Unie leest die gegevens uit en heeft zo per perceel een overzicht van alle relevante landbouwparameters, geprojecteerd op een geografische kaart. Op basis van die gegevens kan de coöperatie makkelijker gerichte landbouwadviezen geven aan telers.

 • Yenlo

Yenlo koppelt voor Avans Hogeschool met integratietools WSO2 ESB en WSO2 API Manager educatiesystemen en het integreert de administratieve processen van de onderwijsinstelling. Avans streeft naar een toekomstbestendig integratieplatform voor hun interne applicaties. Yenlo zal hun integraties ontwerpen en bouwen. Het doel is om de ontwikkelaars van Avans op te leiden en hun integratieplatform te creëren en te onderhouden. Het project is al gestart. Yenlo zal de komende jaren partner van Avans zijn.

Terug naar de genomineerde channelprojecten van de Channel Awards 2017

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6051984). © Jaarbeurs IT Media.

Ook aanwezig zijn?

Ook aanwezig zijn bij de Channel Awards 2020 en netwerken met vertegenwoordigers uit het Nederlandse ict-verkoopkanaal? Reserveer dan nu uw plekken en zorg dat u aanwezig bent bij de spectaculaire uitreiking in de Utrechtse Jaarbeurs!Partners 2019 

Gold

Silver

Bronze

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.