Managed hosting door True

Dit zijn de beste partnerprojecten!

Channel Awards 2017, Best Channel Project of the Year

 

Channel Awards 2016, winnaar channelproject Technologie-hub 'X'

Channel Awards 2016, winnaar in de categorie Best Channel Project of the Year: Technologie-hub 'X' in Amsterdam van The Next Web, Google, ABN Amro, Booking.com en KPMG

Voor de Channel Awards 2017 zijn bij de Special Awards tien projecten genomineerd waarin minimaal drie partners in de keten succesvol hebben samengewerkt. Buurtzorg, Heijmans, de gemeenten Aalsmeer, Amstelveen en Almere samen en de gemeenten Meierijstad en Simpelveld apart, Ineos Styrolution, Stibat, SVB-BGT, Pulitzer Amsterdam en Zorgservice XL mogen in 2017 claimen dat zij als opdrachtgever het meest succesvol deze partnerprojecten hebben doorlopen. De winnaar in deze categorie wordt op 6 december 2017 bekendgemaakt tijdens een spectaculaire awardsshow in Jaarbeurs in Utrecht.

Dit zijn de genomineerden in de categorie Best Channel Project of the Year:

 • Advanced endpoint protection (gemeente Meierijstad, Palo Alto Networks en SecureLink)
 • Digitaal werken (gemeente Simpelveld, Citrix en Open Line)
 • E-commerce (Zorgservice XL, SAP en Sana)
 • Grootste digitale kaart van Nederland (SVB-BGT, Oracle en Transfer Solutions)
 • Nieuw BI-proces (Stibat, Pyramid Analytics en Caesar Experts)
 • Nieuwe mobiele werkstijl (Buurtzorg, Ecare TCS, Lookout en MobileIron)
 • Nieuwe standaard voor Wi-Fi (Pulitzer Amsterdam, Ruckus Wireless, Juniper Networks en DeLorentz & Partners)
 • Optimaliseren netwerkinfrastructuur (Ineos Styrolution, Ipanema, Microsoft, Videns IT Services en KPN Business)
 • Slim sensorensysteem (Heijmans, CSU, BeSense en Motion10)
 • Uitwijklocatie (gemeenten Aalsmeer, Amstelveen en Almere en KPN (Security Services))

Onderbouwingen

 • Advanced endpoint protection (gemeente Meierijstad, Palo Alto Networks en SecureLink)

Gemeente Meierijstad is sinds 1 januari 2017 een fusiegemeente bestaande uit Schijndel, Sint-Oedenrode en Veghel. Phishing mails, ransomware en andere cyberthreats zijn vandaag de dag meer regel dan uitzondering. Zo ook bij Gemeente Veghel. Verschillende keren werden daar de fileservers gelockt door een Cryptolocker-aanval. Gevolg hiervan was dat servicegerichte systemen, zoals het doorgeven van een overlijden of het aanvragen van een reisdocument aan de gemeentebalies, tijdelijk onbereikbaar werden. Na verschillende ‘geslaagde’ Cryptolocker-aanvallen zijn de eerste stappen gezet om dergelijke verkeersstromen tegen te houden. Allereerst zijn er Palo Alto Networks-firewalls inclusief WildFire-subscription neergezet om daar grondig mee aan de slag te gaan. Sinds SecureLink Palo Alto Traps implementeerde zijn al meerdere ransomware-pogingen tegengehouden.

 • Digitaal werken (gemeente Simpelveld, Citrix en Open Line)

Met een toekomstvaste infrastructuur op basis van het desktopconcept van Citrix verzekert de gemeente Simpelveld zich van veilig, onafhankelijk en gestandaardiseerd digitaal werken. De gehele oplossing is als clouddienst redundant uitgevoerd en betekent een enorme vooruitgang voor de ict. Open Line deed de implementatie en heeft gekozen voor het desktopconcept van Citrix, bestaande uit onder meer Citrix XenApp voor de workspaces, Citrix NetScaler voor veilige toegang en load balancing en voor Citrix XenMobile voor het beheren van mobiele devices en apps. De gehele oplossing wordt als clouddienst afgenomen en draait in de redundant uitgevoerde datacenters van Open Line. De gemeente Simpelveld gebruikt desktops en laptops die ingezet worden als thin client voor de XenDesktop-omgeving en mobiele devices voorzien van de Citrix Worx Mobile Apps.

 • E-commerce (Zorgservice XL, SAP en Sana)

Logistiek dienstverlener Zorgservice XL vernieuwde in 2016 de erp-omgeving op basis van SAP en introduceerde voor zijn klanten een nieuwe innovatieve webshop. De ruim 1400 gebruikers in de zes aangesloten ziekenhuizen in de regio Rotterdam en Den Haag kunnen in deze webshop artikelen opzoeken en bestellen en belangrijke bestelinformatie terugvinden. Tegelijkertijd zorgt de flexibele, schaalbare en geïntegreerde combinatie van SAP en Sana ervoor dat Zorgservice XL klaar is voor verdere groei en de aansluiting van meer ziekenhuizen. De nieuwe e-commerce-omgeving is gekoppeld met de backoffice op basis van SAP.

 • Grootste digitale kaart van Nederland (SVB-BGT, Oracle en Transfer Solutions)

Het Samenwerkingsverband van Bronhouders Basisregistratie Grootschalige Topografie (SVB-BGT) werkt aan de meest gedetailleerde, actuele en grootste digitale kaart van Nederland. Daarvoor moest het samenwerkingsverband enorme hoeveelheden van topografische data van wisselende kwaliteit en uit verschillende bronnen samenvoegen; een taak waarbij afwijkingen op millimeterniveau al voor problemen zouden kunnen zorgen. Bij dit immense project werd SVB-BGT geholpen door Transfer Solutions. Deze Oracle-partner ontwikkelde op basis van Oracle Spatial and Graph een ruimtelijke database waarin informatie gestandaardiseerd op berichtniveau wordt opgeslagen. Op basis van Oracle Application Express ontwikkelde Transfer Solutions daarnaast een portaal waarop bronhouders data kunnen aanleveren.

 • Nieuw BI-proces (Stibat, Pyramid Analytics en Caesar Experts)

Voor de financiële verantwoording en de logistieke taak van het legen van de karakteristieke inzameltonnen zijn complexe analyses van grote hoeveelheden data noodzakelijk. Stibat (Stichting Batterijen) deed deze analyses voorheen met een combinatie van verschillende databasesystemen en Excel-spreadsheets. Totdat Stibat besloot dat deze werkwijze drastisch vernieuwd moesten worden. Er was een uniform datawarehouse nodig dat gebruiksvriendelijke analyses en rapportages ondersteunde. Samen met implementatiepartner Caesar Experts werden al binnen zes weken de eerste resultaten geboekt met een nieuw bi-platform op basis van BI Office van Pyramid Analytics.

 • Nieuwe mobiele werkstijl (Buurtzorg, Ecare TCS, Lookout en MobileIron)

Verpleegkundigen bij thuishulporganisatie Buurtzorg Nederland kunnen, voorzien van een iPad, veilig, snel en nauwkeurig hun werkzaamheden administreren tijdens hun ronde dankzij de MobileIron Cloud. Ook hebben ze toegang tot door Buurtzorg gescreende gezondheids-apps. Voor de registratie en opvraag van patiëntgegevens heeft Lookout speciaal voor Buurtzorg een mobiele beveiligings-app ontwikkeld. De company-owned iPads worden beheerd middels Mobile Iron Enterprise Mobility Management (EMM). Het project is uitgevoerd door Ecare Telecom & Cloud Services.

 • Nieuwe standaard voor Wi-Fi (Pulitzer Amsterdam, Ruckus Wireless, Juniper Networks en DeLorentz & Partners)

Voor Pulitzer Amsterdam betekende de grootscheepse verbouwing van de 25 aaneengesloten karakteristieke grachtenpanden een uitgelezen kans om met Ruckus Wireless een nieuwe standaard voor Wi-Fi neer te zetten. Pulitzer Amsterdam heeft tijdens de verbouwing een nieuw Wi-Fi-netwerk geïmplementeerd met de producten van Ruckus Wireless, samen met een vast netwerk van Juniper Networks om alle 227 kamers te voorzien van de beste internet verbinding. DeLorentz & Partners is verantwoordelijk voor de realisering van het netwerk. Op basis van de specifieke eisen en wensen van Pulitzer Amsterdam is een compleet nieuw netwerk ontworpen. Systemen voor boekingen, beveiligingscamera’s, gebouwbeheer, telefoonverkeer, ip-televisie en de minibar kunnen nu met elkaar communiceren.

 • Optimaliseren netwerkinfrastructuur (Ineos Styrolution, Ipanema, Microsoft, Videns IT Services en KPN Business)

Skype for Business van Microsoft is een applicatie die voor veel dataverkeer zorgt en daardoor veel van het netwerk vraagt. Het bedrijf nam contact op met zijn netwerkprovider KPN Business. Die adviseerde om Videns IT Services bij het proces te betrekken om de netwerkinfrastructuur te optimaliseren en toekomstige knelpunten te voorkomen, zonder daarbij de bandbreedte te hoeven verhogen. In overleg met dit bedrijf implementeerde Ineos Styrolution vervolgens een Ipanema-managed service voor alle 41 bedrijfslocaties. Een uitrol die eenvoudig en gestructureerd verliep. Dankzij de Ipanema-systemen - centraal beheerd via Ipanema Salsa Unified Central Management - en met de Managed Ipanema Service van Videns IT Services weet Ineos Styrolution wanneer netwerkverbindingen overbezet raken.

 • Slim sensorensysteem (Heijmans, CSU, BeSense en Motion10)

Om meer waarde te leveren voor de eindgebruiker van een gebouw, investeert Heijmans onder andere in innovatie met BeSense. BeSense is een slim sensorensysteem dat inzicht geeft in de bezetting, benutting en comfortwaardes van de werkomgeving. Motion10 hielp Heijmans met de cloud-architectuur van deze IoT-oplossing. De gebouwbeheerder kan dankzij BeSense proactief in plaats van reactief service gaan verlenen. De schoonmaker kan zijn werk efficiënter doen, doordat hij in een overzichtelijke app ziet welke werkplekken veel gebruikt of relatief schoon zijn. Voor de CEO kan het betekenen dat de kostenefficiëntie van het gebruik van zijn bedrijfsruimte gemaximaliseerd wordt. Een slim ingerichte, gezonde en prettige werkomgeving zorgt ervoor dat de arbeidsproductiviteit en de gebruikerservaring omhoog gaan.

 • Uitwijklocatie (gemeenten Aalsmeer, Amstelveen en Almere en KPN (Security Services))

Nederlandse gemeenten zijn verplicht om binnen 48 uur na een calamiteit weer volledig operationeel moet zijn. Gemeente Amstelveen stelt hogere eisen aan bedrijfscontinuïteit dan de wet voorschrijft en besloot de beschikbaarheidseisen ook te hanteren voor een aantal andere cruciale toepassingen, waaronder e-mail. Amstelveen houdt rekening met een worst-case-scenario en heeft daar maatregelen voor getroffen. Zo bouwt KPN Security Services op de uitwijklocatie in Almere de belangrijkste systemen zo snel mogelijk weer op. Daarnaast heeft de gemeente op deze locatie de beschikking over 25 tijdelijke werkplekken. De gemeente Aalsmeer deelt met de gemeente Amstelveen een shared services center, waardoor het ook Almere als uitwijklocatie kan gebruiken.

Terug naar de genomineerde branchespecialisten van de Channel Awards 2017

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6051887). © Jaarbeurs IT Media.

Ook aanwezig zijn?

Ook aanwezig zijn bij de Channel Awards 2020 en netwerken met vertegenwoordigers uit het Nederlandse ict-verkoopkanaal? Reserveer dan nu uw plekken en zorg dat u aanwezig bent bij de spectaculaire uitreiking in de Utrechtse Jaarbeurs!Partners 2019 

Gold

Silver

Bronze

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.