Managed hosting door True

Dit zijn de beste broadliners!

Channel Awards 2017, Broadliner of the Year

 

Channel Awards 2016, winnaar broadliner Tech Data

Voor de Channel Awards 2017 zijn bij de Distributor Awards vijf broadline distributors genomineerd. Also, Copaco, EET Europarts, Ingram Micro en Tech Data mogen zich in 2017 de beste broadliners van Nederland noemen. De winnaar in deze categorie wordt op 6 december 2017 bekendgemaakt tijdens een spectaculaire awardsshow in Jaarbeurs in Utrecht.

Dit zijn de genomineerden in de categorie Broadliner of the Year:

  • Also
  • Copaco
  • EET Europarts
  • Ingram Micro
  • Tech Data

Onderbouwingen

  • Also

Also heeft in 2016 een omzet bereikt van acht miljard euro. Dit is een groei van 2,5 procent ten opzichte van vorig jaar. De nettowinst groeide met 32,3 procent naar 83,2 miljoen euro. In 2016 had Also 3524 werknemers uit vijftig verschillende landen in dienst. Het Zwitserse bedrijf investeerde voor 3,7 miljoen investeerde in overnames, waarbij het grootste deel van dat bedrag werd aangewend voor de overname van Bachmann Mobile. Also bundelt logistieke, financiële en it-diensten in individuele dienstenpakketten voor klanten. Het bedrijf behoort tot de grootste distributeurs van ict-producten en consumentenelektronica in Europa.

  • Copaco

Via een business unit-structuur combineert Copaco een breed portfolio met gespecialiseerde kennis in verschillende productgroepen. Zo heeft de distributeur onder andere in 2011 al met het 2tCloud-platform een marktplaats voor cloud-diensten opgezet en startte het in 2015 met de business unit Smart Solutions. Dit is een afdeling die zich specifiek richt op oplossingen voor smart homes en offices en verschillende verticale markten rondom internet of things en big data. Om dergelijke nieuwe oplossingen snel op de makt te kunnen brengen, investeert Copaco in mensen en middelen om continu up-to-date kennis beschikbaar te maken voor partners. Door Copaco’s logistieke, commerciële en technische bedrijfsprocessen te integreren met de bedrijfsprocessen van partners kan efficiënter en effectiever worden samengewerkt.

  • EET Europarts

EET Europarts is de grootste Europese distributeur op het gebied van videosurveillance, spareparts en accessoires voor computers, printers en mobiele telefoons. Bij EET Europarts werken meer dan vijfhonderd mensen en de organisatie levert producten aan zo’n 44.000 resellers. In Nederland is de organisatie actief vanuit de vestiging in Utrecht. De kernactiviteiten beslaan zeven productdivisies: Server, Computer & Printer Parts, Mobile Parts & Accessories, Home Entertainment & Lifestyle Electronics, Surveillance & Security, Professional AV & Digital Signage, Point of Sale & Auto-ID en Storage & Network. Binnen de groep Point of Sale & Auto-ID heeft EET Europarts afgelopen jaar The PoS Company overgenomen. Deze afdeling verkoopt onder andere producten van Zebra, Star Micronics, EBN System, Datalogic en Honeywell. Het portfolio omvat producten als bonnen- en labelprinters, barcodescanners, (touch)screens en pos-systemen. Het bedrijf is actief in meerdere verticals, waaronder retail, zorg, logistiek en industrie.

  • Ingram Micro

Naast alle focus op de verschillende business units is de broadline-tak nog steeds de grootste binnen Ingram Micro. In een moeizame markt is de distributeur erin geslaagd om in 2016 een groeiplan te ontwikkelen en uit te voeren wat uiteindelijk leidde tot een groei van bijna 3 procent jaar over jaar in marktaandeel binnen de Nederlandse it-markt. Een combinatie van relatiemanagement, creatieve programma’s samen met partners en een zeer proactieve salesafdeling hebben ervoor gezorgd dat Ingram al ruim zes kwartalen achter elkaar groei laat zien. Groei in sales, groei in aantal partners, groei in marktaandeel. Ingram Micro hanteert hierbij de single-point-of-contact approach: resellers moeten bij de distributeur kopen omdat ze dat willen, niet omdat ze dat zouden moeten.

  • Tech Data

Tech Data heeft een distributieovereenkomst gesloten met Samsung voor het verspreiden van large format displays (LFD). Met de aanvullende overeenkomst kan Tech Data een totaaloplossing op basis van Samsung leveren voor smartphones, tablets, beveiliging en monitoren. Naast de levering van Samsung-producten biedt Tech Data specifieke kennis en advies bij de verkoop van complete oplossingen. Om deze dienstverlening te kunnen bieden, heeft Tech Data een speciaal Samsung-team samengesteld. De Samsung LFD-sales, distributie en marketingondersteuning zijn ondergebracht bij Maverick, de audiovisuele divisie van het bedrijf.

Terug naar alle genomineerde distributeurs van de Channel Awards 2017

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6049450). © Jaarbeurs IT Media.

Ook aanwezig zijn?

Ook aanwezig zijn bij de Channel Awards 2020 en netwerken met vertegenwoordigers uit het Nederlandse ict-verkoopkanaal? Reserveer dan nu uw plekken en zorg dat u aanwezig bent bij de spectaculaire uitreiking in de Utrechtse Jaarbeurs!Partners 2019 

Gold

Silver

Bronze

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.