Managed hosting door True
Deze opinie is van een externe deskundige. De inhoud vertegenwoordigt dus niet noodzakelijk het gedachtegoed van de redactie.

Zo test je een gebruikte iPhone

 

Computable Expert

ing. Egbert Bouman
Practice Manager bij Valori, Valori. Expert van Computable voor de topics Development en Overheid.

Aan het einde van het jaar nog even iets luchtigs. Als je je lief of je kids een mooie Smartphone cadeau wilt doen is een iPhone natuurlijk aantrekkelijk. Helaas: ze zijn nogal prijzig. Maar goed nieuws: er zijn heel veel goede gebruikte iPhones te koop. En slecht nieuws: Er zijn heel veel slechte gebruikte iPhones te koop. En dan toch weer goed nieuws: ik heb een handige checklist gemaakt waarmee je snel het kaf van het koren scheidt.

In het kader van Sinterklaas was ik een paar uur bezig met fora afstruinen om een compleet lijstje te maken. Als professioneel tester doe je dat gelijk goed natuurlijk. Dus het resultaat mag er zijn en ik stel het bij deze graag beschikbaar.

Is hier dan geen app voor?

Dat had ik persoonlijk wel verwacht, maar gek genoeg: nee! Er is momenteel geen goede app waarmee je snel en waar mogelijk automatisch de technische staat van je iPhone beoordeelt. Hier ligt nog steeds een gat in de markt en in ruil voor 50 procent van de revenuen draag ik dat gat bij deze graag over aan een enthousiaste app-ontwikkelaar.

Er staat wel een slechte gratis app in de App Store: UnitTestingFree. Een app vol fouten met een schermnaam Bad Testing die eigenlijk al genoeg zegt. De Full Version knop geeft een foutmelding, de Home knop brengt je op de website van een ooglaserkliniek en sommige automatische testen werken niet. De content is overigens wel aardig. Eigenlijk is het een, niet helemaal complete, checklist in app-formaat.

Met welk risico kun je leven?

Er zijn risico’s die je echt niet wilt nemen, zoals het kopen van een gestolen iPhone of een exemplaar met waterschade, wat veelal niet te repareren valt.

Andere risico’s kun je nemen in de wetenschap dat je altijd nog maatregelen kunt nemen als het probleem daadwerkelijk optreedt.

Een voorbeeld daarvan is een verdachte batterij. Als deze inderdaad ‘op’ blijkt te zijn, dan is er geen man overboord. Vervanging was altijd een kostbaar verhaal, maar tegenwoordig valt dat mee: voor enkele tientjes kun je er weer een nieuwe in laten zetten en voor sommige modellen kun je het prima zelf doen, met enige precisie. Kost je wel wat tijd en gedoe natuurlijk…

Het is hier net als met aandelenhandel: bij weinig risico betaal je meer, bij meer risico of concrete defecten kun je een mooie prijs bedingen en leuk verdienen. Het is maar net hoeveel tijd je erin wilt stoppen en wat jouw risk appetite is.


Download de checklist via http://blog.valori.nl/blog/gebruikte-iphone-testen-gebruik-deze-checklist

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5210785). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.