Managed hosting door True

Spoelstra spreekt: Hoodie

 

Jacob Spoelstra

Een poosje terug was ik op een bijeenkomst met allemaal startups en wat ik mij toen afvroeg was: waarom zie ik bij die startups voornamelijk jonge mensen? Het zijn eigenlijk altijd jongeren met iets te veel haar en een hoodie. Het zijn bijna nooit vijftigers met een spencer en een snor.

Zou het zo zijn dat jongeren nieuwsgieriger zijn en meer de behoefte hebben om zich te verbazen? Ouderen hebben dat minder. Ze hebben te veel meegemaakt. Toen mensen voor het eerst voor deuren stonden die automatisch opengingen, moest men hebben gedacht dat men op de filmset van Star Wars was beland. Nu verbaasd niemand zich daar meer over. En als je het wel doet word je opgepakt.

Levensechte draken

Jacob Spoelstra

Jacob Spoelstra is columnist en stand-upcomedian. Kijk voor meer informatie op www.jacobspoelstra.nl.

Op een gegeven moment kom je op een leeftijd dat je denkt, dit is goed genoeg. Natuurlijk heb ik mij vroeger ook verbaasd. Ik heb spelletjes gespeeld waarbij we deden alsof een streepje een tennisracket was en een blokje een bal. Je dacht dat het magie was. En nu zit ik met een 3d-bril op mijn hoofd en een digitale stok in mijn handen te jagen op levensechte draken. Na vijf minuten ga ik toch maar weer een boek pakken.

Jongeren hoeven er ook niet direct geld aan te verdienen. Ze willen vooral andere mensen versteld laten staan. Ze willen fietsen zonder handen en dit heel hard naar hun vader roepen: ‘Kijk zonder handen!’.

Omdat het kan!

Misschien komt het ook wel omdat bij jongeren iets ook niet direct nut hoeft te hebben. Het mag ook puur om te lachen zijn of om te roepen: ‘Waarom?’. Omdat het kan! Daarbij zitten ze er niet over in dat iets vervangen moet worden. Er hoeft geen legacy te worden weggegooid.

Maar de belangrijkste reden is toch wel, een vijftiger die zonder handen fietst en dan ook nog eens in een hoodie, dat is geen gezicht.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6837419). © Jaarbeurs IT Media.

6,8


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.