Managed hosting door True

Spoelstra Spreekt: Zonder afspraak

 

Jacob Spoelstra

Ik las gisteren dat privacybescherming voor veel bedrijven nog steeds heel lastig is. Hoezo vind je het lastig om niet allemaal dingen aan mij te vragen en mij naderhand hiermee lastig te vallen?

Neem bijvoorbeeld mijn kapper. ik zit namelijk de laatste tijd steeds vaker bij de kapper. Dat komt omdat ik steeds minder haar heb. Dat is heel gek, hoe minder haar je hebt des vaker moet je naar de kapper. Je hebt van die mensen die vragen, als je in de rij voor de kassa bij de supermarkt staat, of ze voor mogen omdat ze maar heel weinig boodschappen hebben. Ik doe dat nu bij de kapper. Dan vraag ik of ik voor mag omdat ik maar heel weinig haar heb.

Voor de vorm

Jacob Spoelstra

Jacob Spoelstra is columnist en stand-upcomedian. Kijk voor meer informatie op www.jacobspoelstra.nl.

Het haar kan ook nog maar in één model geknipt worden. De kapper vraagt voor de vorm nog wel altijd: Hoe wilt u het hebben? Maar er is nog maar één model mogelijk: nog korter. Ik ga altijd naar een Turkse kapper en het enige wat hij eigenlijk doet is mij scheren met een tondeuse en voor de vorm knipte hij nog een paar keer boven mijn hoofd met een schaar in de lucht.

Het kost ook maar twee tientjes. Daarnaast heeft hij een voordelige spaarkaart. Elke keer als je naar de kapper bent geweest krijg je een stempeltje op de spaarkaart. En als de spaarkaart vol is dan krijg je een nieuwe spaarkaart.

Geen cookies

Deze kapper heeft nog nooit van AVG gehoord en dat hoeft ook niet. Voordat ik binnenkom hoef ik geen cookies of algemene voorwaarden goed te keuren. Sterker nog, op de deur staat een bord ‘Wij werken zonder afspraak’. Hij vraagt mijn naam niet, hoeft geen e-mailadres van mij, stuurt me dus achteraf ook niet allemaal spam en verkoopt mijn gegevens niet door.

Mijn kapper vindt privacybescherming helemaal niet lastig. Het hoeft ook niet, want zo lang ik tevreden ben, blijf ik gewoon terugkomen.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7360549). © Jaarbeurs IT Media.

8


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.