Managed hosting door True

Spoelstra Spreekt: Nerd

 

Jacob Spoelstra

Ben ik nu heel naïef of is het gek dat er niet meer commotie is rond het bericht dat de helft van de Nederlandse jongeren weleens een cybercriminaliteit pleegt? Dezelfde ophef als de rel rond The Voice of Holland hoeft nou ook weer niet, maar iets meer rumoer had wel gemogen. Vervang het woordje jongeren voor Marokkanen en cybercriminaliteit voor gewoon criminaliteit en je had wel dezelfde ophef gehad.

Op zich is het natuurlijk positief dat de helft van onze jeugd zo handig met computers is. Maar als de andere helft dat ook was geweest, dan was het percentage ict-delinquenten waarschijnlijk nog hoger geweest.

Stekker uit wifi

Jacob Spoelstra

Jacob Spoelstra is columnist en stand-upcomedian. Kijk voor meer informatie op www.jacobspoelstra.nl.

Blijkbaar vinden we cybercrime niet zo erg. Een soort digitaal belletje trekken. Het komt misschien omdat een hacker nog steeds als een soort held wordt gezien. Ik noemde één van mijn kinderen laatst een verschrikkelijke nerd. Ze keek er heel erg trots bij. Ik heb voor de zekerheid direct maar de stekker van de wifi eruit getrokken.

Een hacker wordt nog steeds gezien als een soort Robin Hood, maar dan online. Maar dat is natuurlijk allang niet meer zo. Het internet stond in het begin ook voor anarchie, maar daar denken ze bij Facebook en Google nu heel anders over. Ook de digitale munten zoals de bittcoin hadden een soort anarchistisch imago. Inmiddels is het vooral voor de criminelen een welkom platform.

Niet zo handig

De digitale wereld en de gewone wereld verschillen niet zo veel van elkaar. Dus we kunnen er om lachen of trots op zijn dat onze jeugd ook handig is met cybercrime, maar laten we het probleem bij de wortels aanpakken. Maar hoe? Ik heb geen idee. Ik ben niet zo handig met computers. En het grote probleem is dat meer mensen dat niet zijn.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7311522). © Jaarbeurs IT Media.

4,4


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.