Managed hosting door True

Spoelstra Spreekt: Bijwerkingen

 

Jacob Spoelstra

Ik heb een afspraak gemaakt voor mijn vaccinatie. Uiteraard, zou ik zeggen want ik heb het afgelopen jaar een beetje het nieuws gevolgd en als je kijkt naar de bijwerkingen van corona en de bijwerkingen van de vaccinatie dan staat het 10 - 0 voor corona. En we zitten pas in de pauze.

Ik tweette een soort gelijke bericht afgelopen week waarbij ik de uitnodigingsenveloppe ter illustratie erbij zette. Meteen kreeg ik allemaal paniekreacties van mensen die mij waarschuwde dat ik mijn privacygevoelige gegevens online had gezet. Oftewel, mijn adres was zichtbaar.

Sywert van Lienden

Jacob Spoelstra

Jacob Spoelstra is columnist en stand-upcomedian. Kijk voor meer informatie op www.jacobspoelstra.nl.

Nu staat mijn adres al jaren online. Ik ben namelijk zzp’er en sta daardoor ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. En de Kamer van Koophandel verkoopt mijn gegevens aan Jan en alleman. Oftewel, de Kamer van Koophandel is dus tevens een Kamer van Verkoophandel. Wat Sywert van Lienden doet met mondkapjes, dat doet de Kamer van Koophandel met mijn gegevens. Dit is één van de bijwerkingen van de Kamer van Koophandel.

Zzp’ers worden dan ook gek gebeld door bedrijven die graag willen dat je pennen met jouw bedrijfsnaam koopt of van energiebedrijf wisselt. Het ‘bel me niet’-register werkt niet echt voor zzp’ers. Ik gebruik tegenwoordig de ‘Seinfeld-truc’ en vraag ze of ik ze over vijf minuutjes terug mag bellen. Dat willen ze natuurlijk niet dus dan zeg ik: ‘Oh, je wilt niet gebeld worden? Nou ik ook niet!’. En dan hang ik op en dan kijk ik heel trots in het rond. Zelfs als ik alleen in de kamer ben. Soms maak ik zelfs een vreugdedansje.

Kaartje met kerst

Dus ja, je kunt mijn adres googlen. En ik zeg er direct bij, je hoeft niet direct op visite te komen maar een kaartje met kerst wordt zeer op prijs gesteld.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7190708). © Jaarbeurs IT Media.

8,4


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.