Managed hosting door True

Spoelstra Spreekt: CoronaMelder-app verplicht

 

Jacob Spoelstra

Ik liep van de week in de Jumbo met een mondkapje op toen ineens een wildvreemd iemand zonder mondkapje tegen mij zei: ‘Ik ben tegen mondkapjes!’ Ik zeg ‘oh, ik ben tegen corona’. Einde gesprek en we liepen door.

Ik had geen zin in een discussie, te meer omdat ik de indruk had dat de persoon zonder mondkapje over meer tatoeages dan diploma’s beschikte. Zelf heb ik geen moeite om een mondkapje te dragen. Ik ben opgegroeid in de jaren ’80. Enig idee wat ik toen allemaal heb gedragen? Ik droeg een getailleerde colbert met schoudervulling, ik had een matje in de nek en aan mijn schenen beenwarmers. En nu hoor ik jullie denken, hè beenwarmers dat is toch voor vrouwen? Ja, dat klopt, maar dat wist ik toen toch niet! Dus dan valt een mondkapje nog mee.

Wonder

Jacob Spoelstra

Jacob Spoelstra is columnist en stand-upcomedian. Kijk voor meer informatie op www.jacobspoelstra.nl.

Inmiddels willen ze de mondkapjes gaan verplichten. De CoronaMelder-app is nog niet verplicht. Hij doet het inmiddels wel. Het heeft even geduurd, maar voor een overheids-app is het een wonder dat hij nu al live is. Maar je hoeft hem niet te gebruiken. Het is wederom een advies. En dat werkt in Nederland niet. We zijn in Nederland heel erg voor eigen verantwoordelijkheid, maar we kunnen niet met die verantwoordelijkheid omgaan.

Gewoon verplichten

Dus waarom niet gewoon de CoronaMelder-app verplichten? Natuurlijk, je tast mensen in hun vrijheid aan, maar wat heb je aan vrijheid als het enige is wat je kunt doen een beetje achter je laptop thuis zitten en één keer per week met een mondkapje naar de Jumbo gaan? Dus bij deze, als Rutte het niet wil doen dan doe ik het maar: hierbij verplicht ik iedereen om een mondkapje op te doen en de CoronaMelder-app te gebruiken. En voor het getailleerde colbertje met schoudervulling, het matje en beenwarmers geldt nog steeds gewoon het advies: niet dragen!

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7073278). © Jaarbeurs IT Media.

8,6


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×

Ontvang gratis de nieuwste Computable 100

Doe mee aan het Computable 100 onderzoek!