Managed hosting door True

Spoelstra spreekt: Stop er toch mee!

 

Het ergste als je wordt aangehouden voor te hard rijden is niet de boete maar de vraag van de agent. ‘U bent niet verplicht tot antwoorden maar wat was de reden waarom u te hard reed?’ Ik antwoordde laatst: ‘ik had de wind mee’. Het hielp niet.

De politie gaat straks ook flitsen als je met een mobiel achter het stuur zit. Er is een speciale camera voor ontwikkeld. Iedereen is het hier mee eens en toch, iedereen doet het. We accepteren dus dat het onveiliger in het verkeer wordt. Met autorijden accepteren we heel veel. Er gaan honderden Nederlanders per jaar dood in het verkeer. Zou dit met vliegen gebeuren, dan zouden we nooit meer een vliegtuig instappen.

Zelfrijdende auto

Jacob Spoelstra

Jacob Spoelstra is columnist en stand-upcomedian. Kijk voor meer informatie op www.jacobspoelstra.nl.

Al append rijden is net zo gevaarlijk als met alcohol op rijden, dus je moet het ook net zo zwaar straffen. En ik weet dat er nu mensen denken ‘ja maar, ik kan wel goed autorijden en appen tegelijk’. Dat klopt, maar ik ken ook mensen die na twaalf biertjes zeggen dat ze nog best kunnen autorijden en daar stap je ook niet bij in de auto. Sowieso vinden we van onszelf dat we goed kunnen autorijden. Dat is ook de reden dat de zelfrijdende auto nog steeds niet de weg op mag. We vinden dat we het zelf beter kunnen.

Ik heb auto leren rijden in Kollum. Dat was niet zo moeilijk. Het enige wat je daar moest kunnen was sturen en zwaaien naar bekenden, en dat dan tegelijk. Maar toen moest ik rijexamen doen en toen moest ik ineens naar de grote stad. Dokkum!

Multitasken

Ik ken zelfs mensen die er trots op zijn dat ze goed kunnen appen en autorijden tegelijk. Zoals je vroeger aan je moeder liet zien dat je met losse handen kon fietsen. Dat zie je ook geen volwassene op de elektrische fiets meer doen. Maar wat is de kwaliteit van je appjes als je aan het rijden bent? En nog erger, wat is de kwaliteit van je stuurkunsten als je aan het appen bent? Jongeren en vrouwen gaan er prat op dat ze kunnen multitasken, maar in praktijk doen ze niet twee dingen tegelijk maar twee dingen half.

Dus stop met dat appen in de auto. Zoveel heb je nu ook weer niet te melden.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6619325). © Jaarbeurs IT Media.

8,6


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.