Managed hosting door True

Spoelstra spreekt: Diefstal

 

Toen ik laatst mijn voordeur even extra controleerde of deze wel op slot zat, dacht ik, ‘maar wat gaat de inbreker hier uit mijn huis halen dan? Mijn bankstel?’. Ik heb niks van waarde meer in mijn huis. Zodra een flatscreen een half jaar oud is wil de gemiddelde heroïnejunk hem al niet meer hebben.

Toch zijn er steeds meer mensen die zo veel camera’s in en om hun huis hebben dat je denkt dat ze het Rijksmuseum verplaatst hebben. Een collega van mij liet me laatst online op zijn tablet alle camerabeelden van zijn huis zien. Ik zeg, ‘joh, wat handig, nu kan de inbreker van tevoren al online je huis verkennen en zien of je thuis bent. Hij hoeft niet eens voor je deur te posten’.

Een tientje

Jacob Spoelstra

Jacob Spoelstra is columnist en stand-upcomedian. Kijk voor meer informatie kijk op www.jacobspoelstra.nl.

Alles van waarde (op mijn vrouw en kinderen na natuurlijk) is tegenwoordig digitaal. Als ze bij mij digitaal zouden inbreken, zou ik dat dan ook veel erger vinden. Als ze mijn portemonnee stelen, mogen ze blij zijn als er een tientje inzit. Digitaal is dit een ander verhaal. Tenminste, aan het begin van de maand. Aan het einde zit daar ook gewoon een tientje in (maar ik hou wel van mijn vrouw en kinderen).

Ook al mijn documenten, foto’s en ideeën heb ik digitaal. Nu ben ik niet zo bang dat ze met mijn foto’s aan de haal gaan. Mensen zijn altijd bang dat bij een inbraak het fotoalbum wordt meegenomen. Alsof ze jouw foto’s gaan gebruiken voor een reclame van de l’Oreal.

Billboard

Toch besteed ik meer aandacht aan het beveiligen van fysieke spullen dan van mijn digitale spullen. Online ga ik er maar vanuit dat mijn provider, bank of cloudleverancier het goed geregeld heeft. Dat hebben ze ook, tot nog toe. Tenminste, ik heb mijn foto nog niet groot ergens op een billboard voorbij zien komen.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6590808). © Jaarbeurs IT Media.

6,8


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.