Managed hosting door True

Spoelstra spreekt: Tien, negen, acht …

 

Wat gebeurt er eigenlijk na 25 mei en je voldoet nog niet aan de AVG? Ontploft dan je bedrijf? Komt er dan een busje van de Autoriteit Persoonsgegevens voorrijden en vallen ze je huis met twintig zwaarbewapende mensen binnen?

Ik denk dat hetzelfde gebeurt als met oud en nieuw. Je telt af tot twaalf uur en daarna gebeurt eigenlijk helemaal niks. Ja even vuurwerk maar verder is het nog een koude oliebol en een lauw slaatje eten en het gaat gewoon weer verder zoals in het oude jaar. O ja, en je bent natuurlijk officieel gestopt met roken maar dat duurt vaak ook maar een paar dagen.

AVG goed voornemen

Jacob Spoelstra

Jacob Spoelstra is columnist en stand-up comedian. Kijk voor meer informatie op www.jacobspoelstra.nl.

Zo kijk ik ook naar de AVG. Het is een goed voornemen. De intentie is goed maar je gaat het toch niet volhouden. We hebben elkaar allemaal contracten gestuurd, wat natuurlijk raar is want in die contracten staat niks anders dan dat je afspreekt je aan de wet te houden, maar dat moest je toch al.

Maar om onze koninklijke familie te citeren: ‘Regels zijn er om te omzeilen’. Dus nu begint het handhaven. Benieuwd ook wanneer de eerste boetes gaan komen. Dat moet. Als je weet dat er toch niet geflitst wordt, ga je ook niet langzamer rijden. 

Bedrijven zijn inmiddels goed bang gemaakt. Als je na 25 mei niet AVG proof bent, dan loop je het risico om minimaal 126 miljoen euro boete te krijgen omdat je per ongeluk iemand bij voornaam aanspreekt. Hoe weet jij dat ik Kees heet?  

Ondertussen kopieert de CIA mijn harde schijf, kijken de Russen met mijn eigen webcam mijn woonkamer rond en zijn ze in Nigeria met behulp van Google Translate een mailtje in elkaar aan het flansen waarin staat dat ze mijn bestanden hebben vergrendeld en dat ze die voor een zacht prijsje kunnen ontgrendelen. Maar ik ben wel AVG proof. Tien, negen, acht …..

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6363430). © Jaarbeurs IT Media.

8,6


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.