Managed hosting door True

Spoelstra spreekt: Sleepwet in de shredder

 

Ik ben voor het eerst van mijn leven een zwevende kiezer. Niet wat betreft de gemeenteraadsverkiezingen maar wat betreft het referendum over de sleepwet. Als u deze column leest heb ik inmiddels al gestemd maar ik heb nu nog geen idee wat ik ga stemmen. Ik vind beide opties een slecht idee. Sowieso vind ik een referendum een slecht idee. Dat ze mij vragen om een mening snap ik nog. Maar andere mensen ook?

Het is waarschijnlijk voorlopig het laatste referendum dat wordt gehouden, maar als de sleepwet erdoor komt, is dat ook niet meer nodig, want dan hoeft de overheid je niks meer te vragen. Ze halen je mening zelf wel van je laptop.

Nadeel van wetgeving is dat ze altijd te traag is voor nieuwe ontwikkelingen. Het is alsof je thuis als regel hebt dat je kind om halfacht naar bed moet. Maar die regel heb je bedacht omdat ze drie was. Nu is ze inmiddels veertien en heeft ze huiswerk. Wat ze overigens niet maakt, maar dat is een ander verhaal.

Gevolgen ict steeds groter

Ict wordt voor ons steeds belangrijker en de gevolgen ervan worden steeds groter zonder dat de wet zich daarop aanpast. Misschien moeten we ons afvragen of we bepaalde ontwikkelingen niet eerst even moeten stopzetten voordat we verder gaan. Misschien eerst wetgeving en dan pas ontwikkelen. Angst voor het onbekende speelt een grote rol bij wetgeving op nieuwe ontwikkelingen. Afgelopen week zijn testen met een zelfsturende auto van Uber stopgezet omdat er in Amerika een dodelijk ongeluk is gebeurd. Gek genoeg mogen de auto’s met bestuurders ondanks een veelvoud aan ongelukken gewoon door blijven rijden. Maar ja hier is ook wetgeving voor.

Hoe dan ook, ik ben heel benieuwd naar de uitslag. Niet dat die ertoe doet want die gaat na de verkiezingen bij de VVD samen met hun verkiezingsprogramma gewoon in de shredder. Bij de VVD zweven ze nooit. Ze slepen alleen.

Jacob Spoelstra is columnist en stand-up comedian. Voor meer informatie kijk op www.jacobspoelstra.nl

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6323833). © Jaarbeurs IT Media.

7


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.