Managed hosting door True

De netwerkspecialist is geen beveiliger ... of andersom

 

Networking en security. Voorheen waren het twee verschillende takken van sport, maar de laatste tijd kruipen ze meer en meer naar elkaar toe. Sterker nog, de overlap wordt alsmaar groter. Het gevolg van een dergelijke situatie is meestal dat een van de twee de overhand krijgt. Degene met het grootste aanpassingsvermogen slaagt erin als eerste de overstap te maken. De vraag is altijd: wie?

Security wordt steeds meer in componenten van de netwerkinfrastructuur ingebouwd. Het onderscheid tussen een firewall, router en switch is steeds lastiger te maken. Waar houdt networking op en waar begint security? In beide vakgebieden lopen ervaren specialisten rond. Logisch gezien is een van de kanten de eerste die zich aanpast en leert om te gaan met het veranderende speelveld. Degene die deze stap als eerste zet, zal overleven en een van de sterkere spelers worden.
Op het eerste gezicht lijkt de overstap voor beveiligingsbedrijven naar networking eenvoudiger dan andersom. Beveiligingsbedrijven hebben de afgelopen jaren al bewezen zich goed te kunnen aanpassen. De security-markt is dynamisch. Netwerkbedrijven moeten dit aanpassingsvermogen nog maar bewijzen. Dat is een traditionele markt. Wat in het voordeel van de netwerkbedrijven spreekt, is dat je een netwerk pas kunt beveiligen als je verstand van netwerken hebt. Zo op het oog lijkt dat echter toch eenvoudiger dan in de snelveranderende wereld van security te duiken. Het pleit is dus nog niet beslecht.
Dit veranderende speelveld is een uitdaging voor de reseller. Het is van belang de ontwikkelingen scherp in de gaten te houden en jezelf open te stellen voor nieuwe mogelijkheden. Waarschijnlijk moet je je als beveiligingsbedrijf verdiepen in networking. Als netwerkspecialist moet je je zonder twijfel staande weten te houden op het gebied van beveiliging. Welke kant kies je? En als je niet wilt kiezen, zorg dan in ieder geval voor voldoende kennis op beide vlakken. Een specialisatie in een van de twee lijkt niet langer een optie. De netwerker is geen beveiliger ... of andersom. Maar ze kunnen ook niet zonder elkaar.
Hans Doornbosch
directeur en oprichter Pinewood

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2797317). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.