Managed hosting door True

Spoelstra Spreekt: Dat zou mooi zijn

(maar dat gaat niet gebeuren)

 

Jacob Spoelstra

Denk je ook wel eens ‘dat zou mooi zijn’? En dat je er direct achteraan denkt ‘maar dat gaat niet gebeuren’. Ik dacht dat gisteren toen ik las dat de Tweede Kamer in had gestemd met het elektronisch uitwisselen van patiëntgegevens. Dat deze wet is goed gekeurd vond ik niet het meest verwonderlijke. Ik dacht trouwens dat die wet allang bestond. Of al was afgekeurd, één van beide. We hebben het hier in ieder geval al twintig jaar over.

Nee, het meest verwonderlijke vond ik dat er bij stond ‘de nieuwe wet moet er ook voor zorgen dat systemen van zorginstellingen gemakkelijk met elkaar kunnen communiceren’. En toen dacht ik: ja, dat zou mooi zijn. Maar dat gaat niet gebeuren.

Snelle wifi

Jacob Spoelstra

Jacob Spoelstra is columnist en stand-upcomedian. Kijk voor meer informatie op www.jacobspoelstra.nl.

Als je dit soort dingen in de wet kunt zetten, dan heb ik nog wel een paar wetsvoorstellen. Een wet die verplicht dat er ’s ochtends geen files meer zijn of een wet die er voor zorgt dat mensen uit Volendam niet meer zingen. En speciaal voor mijn kinderen: een wet die zorgt voor een beetje snelle wifi op de camping. Zou allemaal heel mooi zijn, maar dat gaat niet gebeuren.

Net zoals het niet gaat gebeuren dat de systemen van zorginstellingen gemakkelijk met elkaar kunnen communiceren. Wat er wel gaat gebeuren? Eindeloos lange trajecten waar budgetten en planningen nog verder uitlopen dan de grenzen van Rusland. Uiteraard ontstaan er ook enkele datalekken en ergens in het traject zal Bits of Freedom ook wel weer een paar persberichten naar buiten brengen.

Vlekkeloos traject

Maar misschien heb ik het mis en gaat het dit keer van een leien dakje en is dit het eerste traject bij een (semi-)overheidsinstelling dat wel vlekkeloos verloopt. Dat zou mooi zijn, maar gaat niet gebeuren.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7415617). © Jaarbeurs IT Media.

7,8


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.