Managed hosting door True

Spoelstra Spreekt: 1982

 

Jacob Spoelstra

De inflatie en dan met name de energieprijzen blijven maar onverminderd hoog. Als je thuis een warme kraan opendraait dan hoor je het geld uit je portemonnee vallen.

Ik denk er zelfs over na om, net als op de camping vroeger, thuis douchemuntjes in te voeren. Heel benieuwd hoe de kinderen  reageren als ze hun hoofd vol met shampoo hebben en dat dan ineens het muntje op is en je geen warm water meer hebt.

Voor mensen met een dik betaalde ict-baan is deze inflatie vervelend maar voor mensen in andere sectoren gaat het of is het zelfs al een enorm probleem.

Cobol-krasser

Jacob Spoelstra

Jacob Spoelstra is columnist en stand-upcomedian. Kijk voor meer informatie op www.jacobspoelstra.nl.

Daarom gaat het kabinet de portemonnee trekken voor deze personen. Echter moeten deze personen nog wel even op hun geld wachten want de ict-systemen van uitvoeringsinstanties, en dan met name de Belastingdienst, zijn nog trager dan dit kabinet.

Om een btw-tariefje aan te passen moet een sporthal vol Cobol-krassers worden opgetrommeld die gaan graven in een systeem uit 1982. Dit is natuurlijk een grapje. Oh nee, toch niet. Het systeem voor de omzetbelasting stamt oorspronkelijk echt uit 1982.

Opnieuw beginnen

Jawel 1982! Toen was Ronald Reagan nog President van Amerika en de grens van de Sovjet-Unie was nog op de plek waar Poetin hem nu graag wil hebben. In 1982 namen we muziek op met een cassettebandje, deden onze belastingaangifte op papier en liepen in een getailleerd colbertje met schoudervulling. Uit dat jaar stamt de programmatuur van de fiscus. En natuurlijk is er in de loop van de jaren veel bij en opgebouwd.

En dat is waarschijnlijk ook het probleem. Eigenlijk zou je helemaal opnieuw moeten beginnen met zo’n systeem. Dat gaat natuurlijk jaren duren én heel veel kosten en - nog erger - je hebt er natuurlijk een stukje visie voor nodig. En dit laatste gaat lastig worden met een kabinet dat niet eens een paar asielzoekers onderdak kan geven.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7411115). © Jaarbeurs IT Media.

8,2


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.