Managed hosting door True

Spoelstra Spreekt: Dikke mik

 

Jacob Spoelstra

Ik vond het een veelzeggende kop boven een artikel. ‘Kabinet mikt op 2023 voor eerste versie id-wallet’. Het gaat me vooral om de eerste twee woorden: ‘Kabinet mikt’. Alsof ze op de kermis staan en drie keer mogen gooien. Ik heb de indruk dat dit kabinet met heel veel dingen mikt. Ze mikt op de helft minder boeren, ze mikt op een lagere gasprijs en Rutte mikt erop dat iedereen overal geen actieve herinnering meer aan heeft.

Je moet niet mikken. Je moet een plan maken. Bijvoorbeeld hoe je de instroom van asielzoekers reguleert. Vorige week kreeg het dorpje Albergen voor de kiezen dat daar een opvanglocatie voor asielzoekers zou komen. Het kabinet mikte op minimaal 250 asielzoekers. Nu wonen er 2500 mensen in Albergen. Ik dacht direct, ja dat zijn dus veel te veel Albergers. Dat is tien Albergers per asielzoeker. Dat trekken die asielzoekers niet. Die gaan linea recta met hun veldbedje onder de arm weer terug richting Ter Apel.

Drie keer overschreden

Jacob Spoelstra

Jacob Spoelstra is columnist en stand-upcomedian. Kijk voor meer informatie op www.jacobspoelstra.nl.

Maar mikken is geen beleid. Met mikken kun je ook nooit afgerekend worden, want je hebt toch je best gedaan? Dus die id-wallet, die gaat er ook helemaal niet komen in 2023. Ik mik zelf op 2025, en dan is ie nog zo lek als een mandje ook en is het budget minstens drie keer overschreden.

Daarbij zal er wel weer een groot gedeelde van Nederland op tegen zijn, omdat het volgens hen weer een nieuwe manier van Bill Gates is om ons Apenpokken te geven. Dus die hele app gaat nooit gebruikt worden en ik mik erop dat er wel weer heel veel consultancybureaus hier heel veel geld aan gaan verdienen.

Goed gemikt

Maar misschien loopt het anders. Misschien heb ik het mis en mikken ze dit keer goed. Ik zou er niet op mikken.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7402443). © Jaarbeurs IT Media.

5,3


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.