Managed hosting door True

Spoelstra Spreekt: Kan nu nog

 

Jacob Spoelstra

Ik heb vanochtend weer gestemd. En normaal gesproken zou ik me nu druk maken dat we dit in Nederland nog steeds doen met een stenciltje en een stomp potlood. Maar deze keer niet. Deze keer dacht ik, het kan ook anders. In Rusland bijvoorbeeld. Daar krijg je niet eens een rood potlood. Je krijgt daar gewoon een voorgedrukt stemformulier dat je alleen maar in de stembus hoeft te gooien. Dus ik dacht dit keer, laat ik gewoon eens genieten van deze negentiende-eeuwse manier van stemmen.

Laat ik eens genieten van dat kneuterig buurthuisje waar zes gepensioneerden in een spencer met een slap bakje koffie en een plakje cake achter een tafeltje zitten. En die dan je gegevens controleren alsof je Noord-Korea probeert binnen te komen met een vals paspoort.

Min zes brilglas

Jacob Spoelstra

Jacob Spoelstra is columnist en stand-upcomedian. Kijk voor meer informatie op www.jacobspoelstra.nl.

Zodra de stembussen sluiten gaan zij met de hand de stemmen tellen. Aangezien de gepensioneerden allemaal minimaal min zes per brilglas hebben is dit natuurlijk niet de meest betrouwbare manier van tellen die je kunt bedenken.

Maar laat ik mij daar nou eens niet druk om maken. En ook niet over het feit dat we slechts één keer geëxperimenteerd hebben met een stemcomputer en dat bij het eerste de beste foutje we het experiment hebben afgeblazen. Terwijl we afgelopen twee jaar hebben bewezen dat, als we willen, we binnen drie weken een privacy-veilige corona-app kunnen ontwikkelen.

Kneuterige buurthuisje

Laat ik me daarom deze keer druk maken om iets anders. Laat ik me deze druk maken over iedereen die te lui, te gemakzuchtig of te vergeetachtig is om te stemmen. Als je kan, ga alsnog als een gek naar dat kneuterige buurthuisje, groet de zes spencers vriendelijk en vul een vakje rood op het stemformulier. Maakt mij niet uit welk vakje. Het kan nu nog.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7329832). © Jaarbeurs IT Media.

8,7


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.