Managed hosting door True

Spoelstra Spreekt: Gefactcheckt

 

Jacob Spoelstra

Had ik al gezegd dat ik een groot voorstander ben van de coronapas? En ik weet dit gaat een tweedeling in de samenleving opleveren tussen mensen die de coronapandemie willen oplossen met een vaccinatie en een handige app en mensen die nog een paar jaar door willen gaan met de anderhalve meter samenleving, maar toch.

En natuurlijk is zo’n coronapas met een qr-code niet voor iedereen handig. Te meer daar het een app is. De ouderenbond wil daarom graag dat ouderen ook een stenciltje met een qr-code kunnen laten zien zodat ze ook uit hun dak kunnen gaan in nachtclubs en festivals kunnen bezoeken. Dit stenciltje is natuurlijk nog fraudegevoeliger. Te meer daar de ongevaccineerde kleinkinderen van oma met het stenciltje van oma overal toegang tot hebben. Voordat je dat dit overigens als ongevaccineerde doet, wil je er wel even om denken dat oma, ondanks dat ze gevaccineerd is, extra kwetsbaar is?

Gezond verstand

Jacob Spoelstra

Jacob Spoelstra is columnist en stand-upcomedian. Kijk voor meer informatie op www.jacobspoelstra.nl.

En ik weet, gevaccineerden kunnen nog steeds corona overdragen maar het vermindert het wel met een factor tien. Dit laatste is overigens niet helemaal gefactcheckt maar dat schijnt tegenwoordig ook helemaal niet meer te hoeven. Je kunt gewoon zeggen, dat heb ik gelezen op het internet. Sterker nog, wat ik nu opschrijf, wordt weer door iemand anders als feit gebruikt. Misschien moeten we daarom iets meer ons gezond verstand gebruiken en iets minder googlen.

Waarheidscertificaat

Of, en dat is mijn voorstel, dat elke internetpagina die gefactcheckt is een qr-code krijgt. Dus niet alleen een veiligheidscertificaat maar ook een waarheidscertificaat. Met daarbij natuurlijk, voor de ouderen, een knop om de pagina op A4 formaat te kunnen printen. En ik weet dat er dan altijd weer een groepje is die hier geen gebruik van gaat maken maar we kunnen niet met iedereen rekening houden. Maar laten we in ieder geval dat wel met de ouderen en de kwetsbaren doen.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7244651). © Jaarbeurs IT Media.

7,6


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.