Managed hosting door True

Spoelstra Spreekt: Amper belasting

 

Jacob Spoelstra

Ik heb de belastingaangifte weer ingevuld. Of nou ja, ik? De belastingdienst had dat voor het overgrote deel al voor mij gedaan. Big brother is watching you - en vult ook alvast jouw aangifte in. Geen privacy hebben is af en toe ook wel lekker makkelijk.

Belasting betalen, blijft pijn doen. Maar zoals mijn vader altijd zei: ‘Je moet niet zeuren als je veel belasting betaalt want dan heb je ook veel verdiend.’ Dat klopt behalve als je Apple heet.

Deze week werd bekend dat Apple 3.035 dollar winst per seconde maakt. Is dat bruto- of nettowinst, vraagt de echte fineut zich dan af. In het geval van Apple maakt dat geen verschil want ze betalen amper belasting. Bruto is netto. Er werkt nogal slim (of sluw of fout?) personeel bij Apple. Ze laten je niet alleen veel te veel voor hun apparaten betalen, ze betalen ook nog eens nauwelijks belasting. Natuurlijk zorgen ze voor werkgelegenheid en betalen ze hun werknemers salaris maar een Chinees kinderhandje is natuurlijk gauw gevuld. Je zult maar fan zijn van dit bedrijf. Ik weet ook wel dat het alternatief wordt gemaakt in de fabriek ernaast. Maar toch.

Aanslagen

Jacob Spoelstra

Jacob Spoelstra is columnist en stand-upcomedian. Kijk voor meer informatie op www.jacobspoelstra.nl.

Apple is niet het enige bedrijf dat amper belasting betaalt. Eigenlijk alle grote techbedrijven hebben in hun algemene voorwaarden staan dat ze geen belasting hoeven over te dragen. Misschien kunnen we die belastingmedewerkers die toentertijd de toeslagenaffaire hebben afgewikkeld ook de belasting van bedrijven als Apple laten afhandelen en dat ze er dan een vergelijkbare behandeling op nahouden. Gewoon maar aanslagen blijven sturen naar Apple en als Apple belt, de telefoon niet opnemen.

Maar dit gaat niet gebeuren. Wat wel gaat gebeuren, is dat ik in juni mooi wat geld terugkrijg van de belasting. Wanneer komt de nieuwe iPhone ook alweer uit?

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7177434). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.