Managed hosting door True

Spoelstra Spreekt: Leugenzelftest

 

Jacob Spoelstra

Toen ik vorige week Mark Rutte tijdens het Kamerdebat zichzelf zag verdedigen, vroeg ik mij af waarom er nog geen ict-systeem bestaat die je vertelt of iemand liegt of niet? We kunnen tegenwoordig alles scannen. Wie je bent, of je koorts hebt, of je wapens bij hebt. Maar als iemand iets beweert, moeten we hem maar geloven op z’n blauwe ogen.

Natuurlijk bestaat er een leugendetector, maar dat is eigenlijk ook niets anders dan een veredelde bloeddrukmeter. Plus het is niet echt een heel mobiel apparaat. De beste methode die we hebben om er achter te komen of iemand liegt, is nog altijd een lamp op iemand zijn hoofd zetten en vragen of hij of zij liegt.

Vrouwen liegen beter

Jacob Spoelstra

Jacob Spoelstra is columnist en stand-upcomedian. Kijk voor meer informatie op www.jacobspoelstra.nl.

Nu weet ik ook wel dat niemand zit te wachten op een leugenzelftester, die je bij het Kruidvat kunt kopen, want we liegen allemaal wel eens. En eerlijk is eerlijk, vrouwen zijn daar toch het beste in. Wat dat betreft had Rutte een vrouw kunnen zijn. Vrouwen gaan zelfs door met liegen terwijl allang duidelijk is dat ze aan het liegen zijn. Dan komt bijvoorbeeld mijn vrouw de woonkamer binnenlopen en dan zie ik direct dat ze nieuwe kleren aan heeft en ik dan zeg dat ze alweer nieuwe kleren heeft gekocht. ‘Nee hoor’, zegt ze dan, ‘deze had ik al heel lang.’ Het prijskaartje hangt nog in de nek!

Zo is er bijvoorbeeld ook onderzocht dat mannen gemiddeld veel vaker vreemdgaan dan vrouwen. Nee, wij mannen hebben gewoon de vragenlijst iets eerlijker ingevuld.

Geen actieve herinnering

En daarom zou zo’n leugenzelftest handig zijn. Dat je dan vraagt aan de leugentester, klopt het dat het ict-systeem een half jaar gelden al opgeleverd had moeten worden? En dat de leugentester dan antwoord: ‘ik heb daar geen actieve herinnering aan’.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7163322). © Jaarbeurs IT Media.

7,8


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.