Managed hosting door True

Spoelstra Spreekt: Vieze man

 

Jacob Spoelstra

Het is ons al vroeg geleerd: nooit iets aannemen van vreemde mensen. Toch doen we het dagelijks. We gebruiken allemaal gratis apps en zijn dan verbaasd als de app-bouwers er met onze gegevens vandoor gaan.

Zo heeft Google dankzij goedkope hard- en software veel terrein gewonnen bij rijksinstellingen en scholen. Deze week werd bekend dat rijksambtenaren voorlopig geen gebruik meer mogen maken van Google Workspace, omdat Google weigert verder tegemoet te komen aan de privacy-eisen die de Nederlandse overheid stelt. Daarnaast vinden de onderwijsministers de software van Google niet veilig genoeg voor gebruik in het onderwijs.

Man in regenjas

Jacob Spoelstra

Jacob Spoelstra is columnist en stand-upcomedian. Kijk voor meer informatie op www.jacobspoelstra.nl.

Google stelt zelf dat er niks aan de hand is en dat de data bij haar in veilige handen zijn. Is Google te vertrouwen? Goeie vraag. Was die aardige meneer in zijn regenjas die je vroeger snoep aanbood te vertrouwen? Misschien was het wel gewoon een hele aardige meneer die zelf niet zo van snoep hield maar er wel heel erg van kon genieten dat kleine kinderen wel van snoep hielden. Volgens je ouders was het gewoon een vieze man.

Maar misschien moeten we gewoon eens stoppen met gratis of heel goedkope software. Als iemand een product maakt, dan heeft dat waarde en daar betaal je voor. Bij de groenteboer krijg je ook niet een kilo gratis appels waarna de rest van de week allemaal vreemde mensen aan je deur bellen die je iets proberen te verkopen. Dus als je het gratis of heel goedkoop krijgt dan wil diegene die het gemaakt heeft er iets voor terug. Google is één van de rijkste organisaties van de hele wereld. Dat word je niet door alleen maar uit te delen.

Blauwe envelop

Je wordt wel heel rijk door bijvoorbeeld net als Google amper belasting te betalen. Dus als er één groep mensen gratis van Google gebruik zou mogen maken dan zijn het wel rijksambtenaren. Dus als ik de overheid was dan zou ik tegen Google zeggen dat ze heel rap die privacy-eisen op orde moeten maken of anders gewoon een enorme blauwe envelop opsturen.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7145571). © Jaarbeurs IT Media.

8,4


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.