Managed hosting door True

Spoelstra Spreekt: Te veel macht

 

Jacob Spoelstra

Trump is machteloos geworden. Tenminste, hij kan niet meer bij zijn favoriete social media-kanalen. Hij kan trouwens nog wel bij de knop om een kernraket te lanceren. Maar wat voor lol is daaraan als je daarna het niet kunt delen op Twitter?

Ik denk dat het maar goed is dat Trump die knop de afgelopen vier jaar niet via Twitter kon bedienen, anders had hij er zeker een keer op gedrukt om drie uur ’s nachts. Dat je de volgende dag met je familie Risk aan het spelen bent en dat je ineens denkt: Hé waar is Noord-Korea gebleven?

Iemand anders president

Jacob Spoelstra

Jacob Spoelstra is columnist en stand-upcomedian. Kijk voor meer informatie op www.jacobspoelstra.nl.

Vraag is natuurlijk wel of bedrijven als Twitter en Facebook het recht hebben om zelf te bepalen wat wel en niet verspreid mag worden. Hebben ze niet te veel macht? Er is toch zoiets als vrijheid van meningsuiting? Bepalen Google, Facebook en Twitter de politieke agenda? Het is ook wel een beetje sneu dat ze de president pas blokkeerden toen pas echt zeker was dat iemand anders president zou worden.

Techbedrijven zijn in eerste instantie natuurlijk helemaal niet geïnteresseerd in politiek. Die willen advertenties, apps of toestellen verkopen. En het verkopen van producten gaat makkelijker in een bubbel dan dat je iedereen maar een willekeurige advertentie voorschotelt. Al deze techbedrijven hebben ook niet gezegd dat ze ons advertentiegeld niet hoeven.

Naar Mexico emigreren

Maar ik wil nog een kanttekening plaatsen bij het weren van mensen als Trump van social media. Nu Trump niet meer op Twitter zit, hebben we eigenlijk helemaal geen idee meer wat hij doet. Dat vind ik nog veel enger. Wat doet hij nu? Een eigen sociaal netwerk opzetten? Bellen met Poetin? Golfen? Stiekem hoop ik dat hij over de muur klimt en naar Mexico emigreert. Of ja, stiekem? Ik heb ’t op Twitter gezet. Ik wel.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7121433). © Jaarbeurs IT Media.

6


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.