Managed hosting door True

Spoelstra spreekt: Twee keer zo duur

 

Jacob Spoelstra

Dit kan ook alleen bij de overheid. Meer dan het dubbele uitgeven aan een ict-systeem en dan doet het ook nog niet eens wat het moet doen. Dit keer hebben we het over de ict-systemen voor het Team Uitvoering Visserijregelingen (VIR), dat toezicht houdt op regelgeving voor de visserij.

We hebben het dus niet over een nieuw Deltaplan om Nederland te beschermen tegen de opwarming van de aarde. Nee, we hebben het over een systeem dat je in principe ook zou kunnen administreren in een multomap (met van die handige gekleurde tabbladen ertussen).

RTL Z meldt dat er inmiddels twintig miljoen euro overschrijding is wat ook weer niet zo gek is want ze hebben het project TransVIR2RVO genoemd. Sorry nog één keer, hoe heet het project? Nog één keer dan: TransVIR2RVO. De biologische naam van het Coronavirus is makkelijker. Als een project TransVIR2RVO heet dan weet je dat de eerste zes miljoen euro zijn uitgegeven aan de naam. Wat is er mis met ‘VIS’? Vis informatie Systeem? Of denk ik nu weer te makkelijk?

Alarm

Jacob Spoelstra

Jacob Spoelstra is columnist en stand-upcomedian. Kijk voor meer informatie op www.jacobspoelstra.nl.

Waar ik me altijd over verbaas, is dat er pas alarm wordt geslagen als ze al 100 procent over het budget heen zijn. Waarom niet bij acht miljoen euro iedereen even een mailtje sturen: ‘Jongens let op we zitten al op 80 procent van het budget en we hebben nog niet eens een planning’. Je zet alvast de minister even in de cc. Of nog sterker: waarom niet bij het begin van het project gewoon zeggen: ‘Jongens wacht even, wij zijn toch van de overheid? Misschien moeten we hier helemaal niet aan beginnen’.

Maar we geven natuurlijk altijd de overheid de schuld dat ze niet met ict om kunnen gaan, maar al die hebberige ict-bedrijven, die makkelijker facturen sturen dan projecten afronden, wanneer worden die aangepakt? Moeten we ict-partijen niet gewoon verbieden om aan de overheid te leveren? Net zoals winkels geen alcohol mogen verkopen als je nog geen achttien bent. Of denk nu weer te makkelijk?

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6873865). © Jaarbeurs IT Media.

7,6


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.