Managed hosting door True

Spoelstra spreekt: Monofobie

 

Jacob Spoelstra

De overheid is een 'rij Mono'-campagne gestart, speciaal gericht op werkgevers. Ruim één op de drie werkgevers in ons land heeft geen regels voor de medewerkers over het smartphonegebruik in de auto. Dit vind ik niet eens zo onlogisch want dit geldt, denk ik, ook voor alcoholgebruik tijdens het rijden, het elektrisch scheren met 130 kilometer per uur op de linkerbaan en het onbeperkt eten van autodrop.

Uit onderzoek van Veilig Verkeer Nederland en de Vereniging van Nederlandse Autoleasemaatschappijen blijkt dat bij 35 procent van de bedrijven van collega’s wordt verwacht dat ze binnen een halfuur reageren op een berichtje, ook in de auto. Wat zijn dat voor bedrijven? Over welke branche hebben we het dan dat je afhankelijk bent van een lullig berichtje met drie smileys en een spierbal emoticon? Dan heb je toch gewoon je werkproces verkeerd in gesteld. Als het echt zo belangrijk is om te reageren, zet even je wagen aan de kant, bel je vrouw dat je later thuiskomt en reageer dan op het berichtje. En doe er dan ook nog even een flauw gifje bij want dat vinden je collega’s leuk.

Afpakken

Jacob Spoelstra

Jacob Spoelstra is columnist en stand-upcomedian. Kijk voor meer informatie op www.jacobspoelstra.nl.

Hoe deden dit soort bedrijven dit vroeger? Stoppen bij elke benzinepomp met een telefooncel? Via de praatpaal van de ANWB vragen of ze even een berichtje willen doorgeven? Of reed je dan weg van je bedrijf en kwam je ’s avonds thuis en dan was het bedrijf failliet omdat jij niet had gereageerd op een fax.

Maar we blijven maar stug onze smartphone in de auto gebruiken. Het argument ‘of moeten er eerst doden vallen?’ is niet meer aan de orde want die zijn er allang gevallen. Er is maar één ding wat echt helpt en dat is straffen. En misschien wel met de zwaarste straf die ik thuis aan mijn kinderen ook wel eens uitdeel. Gewoon de mobiel afpakken.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6792514). © Jaarbeurs IT Media.

8,3


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.