Managed hosting door True

Spoelstra spreekt: Ministerie van Mislukte Projecten

 

Het nieuwe kabinet is geïnstalleerd. Het eerste wat opviel toen ze op het bordes stonden waren natuurlijk die belachelijke schoenen van minister De Jonge. Deze had hij aangetrokken op verzoek van Mark Rutte. Rutte zei, als jij nu die belachelijke schoenen van je aantrekt dan valt het niet zo op dat we hier alleen maar met witte mensen staan. Er is weliswaar één minister met twee paspoorten maar ze is blank, spreekt goed Nederlands en zingt voor het plassen altijd het Wilhelmus dus zo’n vaart zal dat niet lopen.

Als je de bordesfoto ziet dan zie je direct dat dit niet een afspiegeling is van een normaal bedrijf. Bij een normaal bedrijf zou er ook minstens één systeembeheerder tussen moeten zitten die iedereen verplicht om met een zes jaar oude laptop te werken met hierop nog Windows XP.

Er had dus ook gewoon een Cyber-minister tussen moeten staan. Er spelen zo veel zaken op dit vlak: de sleepwet, Basisregistratie Personen (BRP), elektronisch patiëntendossier en zo kun je nog wel even doorgaan. De overheid wil steeds meer digitaal. De hele belastingaangifte is digitaal. Dit zijn de inkomsten van de overheid. Als dit niet goed gaat zijn ze failliet.

Ibuprofen-dossiers

Nu snap ik ook wel waarom de vier partijen hier niet voor gekozen hebben. De ict-zaken zijn bijna allemaal ibuprofen-dossiers. Een ministerie van ICT zou een soort ministerie van Mislukte Projecten worden met aan het hoofd de minister van Mislukte Projecten of zoals ze dat bij SAP noemen: een projectleider. Het verantwoordelijke bewindslid zou nog sneller zijn vertrokken dan een VVD’er op Justitie. 

Belangrijkste reden is dat ze ict nog steeds niet serieus nemen en denken dat ict een bijzaak is. Dat is ook direct de reden van al die mislukte projecten. Dus laten we gewoon beginnen met een staatssecretaris voor ICT. Liefst iemand met een kleurtje. Een vrouw met normale schoenen.

Jacob Spoelstra is columnist en stand-up comedian. Voor meer informatie kijk op www.jacobspoelstra.nl

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6236546). © Jaarbeurs IT Media.

6


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.