Managed hosting door True

Spoelstra spreekt: Op z’n Chinees

 

Jacob Spoelstra

De Chinese techgigant Huawei is boos op de Verenigde Staten omdat ze geen voet aan de grond krijgt in de VS. De VS is bang voor spionage en frustreert daarom de uitrol van het 5G-netwerk van de leverancier. Maar zijn ze echt bang voor spionage of zijn ze gewoon bang dat de Chinezen de markt overnemen?

Als je echt bang bent voor spionage moet je alles wat je zelf laat bouwen in China ook stoppen. Wordt de nieuwe iPhone helemaal onbetaalbaar. Natuurlijk zit er wel een kern van waarheid in dat China ons bespioneert. Dat weten ze in de Verenigde Staten heel goed. Hoe? Wie denk je dat spionage heeft uitgevonden?

All you can eat

Jacob Spoelstra

Jacob Spoelstra is columnist en stand-upcomedian. Kijk voor meer informatie op www.jacobspoelstra.nl.

Ik denk dat ze gewoon bang zijn dat China alles gaat overnemen. Op z’n Chinees. Eerst kopiëren en dan verbeteren en belachelijk goedkoop aanbieden. Kijk maar eens naar alle wokrestaurants die ze overal neerzetten. In deze wokrestaurants hanteren ze het all you can eat-concept. Ik zeg er direct bij: ‘all you can eat’ is nooit ‘all you wanna eat’. Het is vooral heel veel lauw eten en vooral heel veel verschillende soorten eten, want je neemt ergens een hap van en denkt ‘o nee, laat ik toch maar iets anders nemen’.

Raar opkijken

‘All you can eat’, dat klinkt ook als een spel. Toen ik er laatst met mijn schoonfamilie was, had ik ook de indruk dat sommigen dachten dat het een spel was. En sommigen waren er ook heel erg goed in. Er was op een gegeven moment een vrouw die had zo veel opgeschept dat ik dacht dat daar het buffet begon. Ze keek ook heel raar toen ik eten van haar op mijn bordje begon te scheppen. En dat allemaal voor 22,50 euro.

Toen we afrekenden, dacht ik wel even, dit is wel heel goedkoop. Wat is adertje onder het gras? Zou het toch spionage zijn?

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6637296). © Jaarbeurs IT Media.

7,5


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.