Managed hosting door True

Spoelstra spreekt: Minder Marokkanen in de ICT

 

Jacob Spoelstra

Voordat ik allemaal boze reacties en aangiftes tegen me krijg, met minder Marokkanen in de ict bedoel ik natuurlijk de Marokkanen die de boel in onze mooie ict-branche verzieken. Ik heb het natuurlijk niet over al die Marokkanen die netjes hun werk doen. Die doen wat ze beloven, dag en nacht voor je klaar staan en graag iets extra doen. Die Marokkanen bedoel ik niet.

Ik heb het natuurlijk over al die Marokkanen in de ict die heel veel beloven en niks nakomen. Die Marokkanen waarbij als de offerte nog niet is getekend van alles kan, maar als de opdracht is getekend ze het hele project vertragen en jij elke minuut betalen kunt die zij veel te traag zijn. En als ze dan eindelijk iets hebben opgeleverd, dan zit de helft er niet in van wat je hebt gevraagd en de andere helft is zo gebruikersonvriendelijk dat je gewoon bang van je beeldscherm wordt.

Dikke couscous

Daarnaast is de performance zo traag als dikke couscous en de helpdesk is gesloten. Als de helpdesk al wel open is, moet je smeken en bedelen om een antwoord te krijgen en als je dan na een hele lange tijd wachten een antwoord krijgt, moet je daar ook nog eens voor betalen.

Op een gegeven moment kom je op het punt met een rechtszaak te beginnen en dan komt er een oplossing. Maar komt die oplossing voor je problemen, die eigenlijk zijn ontstaan vlak na het moment dat je de offerte hebt getekend, er dan eindelijk, dan begint het hele circus weer van voren af aan. Die Marokkanen bedoel ik. Die mogen wat mij betreft direct terug naar Marokko. Of waar komt dat SAP ook alweer vandaan?

Jacob Spoelstra is columnist en stand-up comedian. Voor meer informatie kijk op www.jacobspoelstra.nl.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5031426). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.