Managed hosting door True

Spoelstra Spreekt: Verleidelijk

 

Had ik het al over minister Wiersma, onze minister voor primair en voortgezet onderwijs, gehad? Nee? Nou hierbij dan. Deze minister wil met scholen gaan praten over een smartphoneverbod in de schoolklas.

De smartphone werkt vaak te verstorend in de les, dus een verbod zou voor een aantal leraren zeer welkom zijn. Ik dacht direct dat de leerlingen dan ook alle smartwatches af moeten doen en volgens mij zitten ze tegenwoordig ook allemaal met een laptop voor de snufferd. Hoe ga je dat regelen?

Dodelijk saaie leraar

Jacob Spoelstra

Jacob Spoelstra is columnist en stand-upcomedian. Kijk voor meer informatie hier.

Wij hadden vroeger geen smartphones in de klas, we hadden alleen een rekenmachine. Als je dan de rekenmachine omdraaide en je typte in 707 + 707 dan kwam daar 1414, oftewel: LOL + LOL = hIhI. Dat was de afleiding waar wij het mee moesten. Maar als we dat hadden gedaan, gingen we dan daarna luisteren naar die dodelijk saaie leraar aardrijkunde? Nee, we gingen zijn leven onmogelijk maken in de les. Je moest toch wat. Het alternatief was in slaap vallen en dit werd ook niet altijd op prijs gesteld. Deden we dit bij alle leraren? Nee, natuurlijk niet. Dit deden we alleen bij de dodelijk saaie leraren. De goede leraren maakten ons enthousiast zodat we zelf aan de slag gingen.

Het is voor de leerlingen tegenwoordig natuurlijk ook verleidelijk om een smartphone even te pakken. Op de smartphone wordt op Youtube de stelling van Pythagoras in vijf minuten tien keer simpeler uitgelegd dan wat die slaapverwekkende leraar in de klas doet. Als je dan moet kiezen tussen een leuk filmpje of meneer Van de Broek die al twintig jaar dezelfde coltrui aan heeft, dan weet je het wel.

Meer salaris

Misschien moeten we niet de smartphone gaan verbieden maar iets meer investeren in de kwaliteit van de leraar. Misschien iets meer salaris zodat de goede leraren niet weglopen. Of iets meer lesgeven via de smartphone, dat kan ook.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7467978). © Jaarbeurs IT Media.

7


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.