Managed hosting door True

Spoelstra Spreekt: Het kan anders

 

Jacob Spoelstra

Werknemers van Apple zijn in opstand gekomen omdat ze weer te vaak naar het kantoor moeten komen. Ik wist niet eens dat Apple een kantoor had. Ik dacht dat de iCloud hun kantoor was. Ik dacht dat de enige fysieke locatie van Apple een zwaar onderbetaalde fabriek in China was waar de letters CAO waren vervangen door MAO.

Maar ook in Nederland hebben we weer moeite om naar kantoor te gaan. Hier worstelen werkgevers ook met de vraag hoe zij hun werknemers weer naar kantoor krijgen. Ook in Nederland willen we lekker thuis blijven werken. Ik snap dat wel. De gemiddelde reis naar kantoor duurt drie kwartier. Dus je verknalt anderhalf uur van je dag om trage Trudy van de administratie live de zoveelste domme rondvraag te horen stellen. Thuis had je het scherm allang uit gedaan en was je gaan grasmaaien.

Zelfgebakken plaksels

Jacob Spoelstra

Jacob Spoelstra is columnist en stand-upcomedian. Kijk voor meer informatie op www.jacobspoelstra.nl.

Ook die eeuwige goedkope verjaardagstaart kun je missen als kiespijn. Of nog erger: van die zelfgebakken plaksels met slagroom. Je moet nog zeggen dat je het lekker vindt ook en daarbij drie bakken van die slappe kantoorkoffie nemen om het gebak weg te werken. In dezelfde tijd had je thuis het projectplan kunnen afmaken.

Het probleem is natuurlijk dat we nu weten dat het anders kan. Dat je niet naar kantoor hoeft. Dat de productiviteit helemaal niet naar beneden hoeft te gaan als je in je onderbroek voor het scherm een vergadering bijwoont. Veel bedrijven hebben juist goed gedraaid in coronatijd. Daarbij is kantoorruimte ook niet gratis en gezien de huidige brandstofprijzen de weg er naar toe ook niet.

Waarom naar kantoor?

Dus de vraag hoe we de medewerkers terug naar kantoor kunnen krijgen is dan ook een foute vraag. De vraag zou moeten zijn waarom medewerkers eigenlijk terug naar kantoor moeten komen. Ik zou het zo snel ook niet weten. Zo, en dan ga ik nu even grasmaaien.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7406659). © Jaarbeurs IT Media.

8,3


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.