Managed hosting door True

Spoelstra Spreekt: Niks meer aan doen

 

Jacob Spoelstra

Er is weer een nieuwe coronavariant, Omikron heet deze. Het is eigenlijk de Zuid-Afrikaanse variant, maar we mogen het sinds de Britse variant niet meer naar landen noemen. Trump noemde corona in het begin zelfs het Chinese virus.

Maar we hebben dus weer een nieuwe variant. Wat dat betreft begint dit virus behoorlijk op een ict-oplossing te lijken. Daar verschijnen ook constant nieuwe varianten van. Deze noemen we dan versies of updates. Van deze nieuwe versies is het ook de bedoeling dat ze zich zo snel mogelijk verspreiden. Meestal wordt er bij een nieuwe versie een nieuw nummer aan gegeven. Een kleine update krijgt een nummer achter de punt. Oftewel 2 wordt 2.1. Een grote variant krijgt een geheel nieuw cijfer.

Snuggere gebruikers

Jacob Spoelstra

Jacob Spoelstra is columnist en stand-upcomedian. Kijk voor meer informatie op www.jacobspoelstra.nl.

Is het een hele dure variant dan wordt er ook nog weleens een cijfertje overgeslagen, dan gaan we ineens van 6 naar 8. De 13 wordt sowieso altijd overgeslagen. Uitzondering hierop is Apple, die blijft gewoon doortellen. Maar dat doen ze omdat ze niet zulke snuggere gebruikers hebben, anders snappen zij het niet meer.

Er wordt niet altijd genummerd, want als de vorige versie nogal een drama was dan krijgt de nieuwe versie niet een nieuw nummer maar wordt er ineens overgegaan op letters of een woord. Zo kregen we ineens Windows XP en Windows Vista. Gaat het vervolgens weer goed dan wordt er gewoon weer genummerd.

Leuke truc

Het is een leuke truc om steeds weer nieuwe versies uit te brengen, hierdoor blijf je namelijk geld verdienen. Er is eigenlijk nooit eens een ict-bedrijf die bij versienummer 26 zegt dat dit de definitieve versie is. Dat de applicatie af is. Niks meer aan doen.

Het zou ook mooi zijn als dit met het virus zou gebeuren. Dat de virologen zeggen dat dit de definitieve variant is. Niks meer aan doen. Of misschien nog één prikje. De versie 2.0.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7288733). © Jaarbeurs IT Media.

6,6


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.