Managed hosting door True

Spoelstra Spreekt: We willen het niet

 

Jacob Spoelstra

In onze recente vakantie in Frankrijk ging mijn telefoon kapot. Drie dagen voordat we weer naar huis gingen vond de batterij van mijn telefoon dat ik genoeg vakantie had gehad en nam zelf een paar dagen vrij. Omdat ik mijn laptop niet had meegenomen, had ik, op mijn e-reader na, geen enkel ict-middel meer tot mijn beschikking. Uiteraard hadden mijn vrouw en kinderen nog wel een telefoon, maar als ik daar al naar wees stopten ze met ademen en kregen ze rode vlekken in de nek.

Het was nog maar drie dagen, dus ik ben ook niet op zoek gegaan naar een alternatief. Ik dacht zelfs nog even heel naïef: heerlijk, geen ict, nu kan de vakantie écht gaan beginnen. Maar al na drie kwartier voelde ik mij een ongeduldige junk die op zoek was naar de methadonbus. Ik mistte iets. En pas dan kom je er achter hoe vaak je even op je scherm kijkt.

Je denkt ook dat je allemaal dingen mist. Dat de wereld doordraait, maar zonder jou. Je hebt zelfs de neiging om de ANWB-alarmcentrale te waarschuwen zodat zij de achterblijvers in Nederland kunnen waarschuwen dat je even drie dagen alleen te bereiken bent via de telefoon van je vrouw.

Coronacheck

Jacob Spoelstra

Jacob Spoelstra is columnist en stand-upcomedian. Kijk voor meer informatie op www.jacobspoelstra.nl.

Op een gegeven moment ging ik even alleen met de auto naar de supermarkt. Hoewel dit slechts twintig minuutjes rijden was van de camping, dacht ik toch even dat als me nu iets overkomt ik niemand kan bereiken. Alsof je in een woestijn rijdt en je weet, als ik nu autopech krijg dan vinden ze me over een half jaar verdroogt naast het skelet van een kameel terug.

De laatste avond van de vakantie heb ik de telefoon nog het meest gemist. We zouden met het gezin nog even uit eten. De kinderen wilden naar de McDrive en wij naar een leuk pittoresk restaurantje. Na een lange discussie hebben er om gedobbeld en die avond zaten we met het gezin bij het pittoreske restaurantje. Het eerste wat de ober aan ons vroeg was of we even op onze telefoon de coronacheck wilden laten zien. Het is alsnog de McDrive geworden.

Zonder

Toen we terugkwamen in Nederland heb ik uiteraard meteen de batterij van mijn telefoon laten vervangen en direct mijn telefoon weer aangezet. En wat bleek? Ik had niks gemist. Er had niemand gebeld en ik had alleen maar een paar onzin-appjes gekregen. Zelfs de junkmail-folder was leeg. We kunnen best zonder ict, we willen het alleen niet.

Deze column verscheen eerder in Computable-magazine #04/21.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7277976). © Jaarbeurs IT Media.

8,7


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.