Managed hosting door True

Spoelstra Spreekt: Maffiapraktijken

 

Jacob Spoelstra

Nadat Apple afgelopen voorjaar door Amerikaanse consumentenorganisaties was aangeklaagd omdat het bewust batterijen na updates trager zou maken, heeft nu consumentenorganisatie Euroconsumers het op Apple in Europa gemunt.

Het is algemeen bekend dat na elke Apple-update je iPhone trager wordt en je batterij sneller leeg raakt. De oplossing volgens Apple hiervoor is om een nieuwere versie van de iPhone of nieuwe batterijen kopen. Wat als Tesla straks hetzelfde trucje gaat doen? Kun je om de twee jaar een nieuwere versie van de Tesla kopen. Of ja, nieuwere versie? De auto heeft een andere kleur, de claxon een ander deuntje en je hebt weer volle batterijen. Tenminste, het komende anderhalf jaar.

Heel lang meegaan

Jacob Spoelstra

Jacob Spoelstra is columnist en stand-upcomedian. Kijk voor meer informatie op www.jacobspoelstra.nl.

Het zijn maffiapraktijken. Maar Apple ontkent alles en zegt dat ze gewoon telefoons willen leveren die zo lang mogelijk meegaan. Daar slagen ze dan niet echt in, want als je inderdaad toestellen wilt leveren die heel lang meegaan, waarom kom je dan elk jaar met een ‘nieuwe’ telefoon? Doe dat dan één keer in de tien jaar.

Nu moeten ze waarschijnlijk weer veel geld dokken. Of ja, veel geld? Zestig euro per toestel. Dat is ongeveer de kostprijs van het toestel dat gemiddeld meer dan tien keer zo duur wordt verkocht. 180 miljoen euro is het bedrag dat de Europese consumentenorganisatie in totaal eist. Je zou het gewoon smeergeld kunnen noemen want bij Apple liggen ze hier totaal niet wakker van. Sterker nog, hier lachen ze om. 180 miljoen euro, daar steken ze op het hoofdkantoor bij Apple met kerst de openhaard mee aan.

Ander merk

Nu heb ik overigens ook weer niet zo veel medelijden met al die Apple-gebruikers. Dit euvel is namelijk al jaren bekend. En ook de oplossing hiervoor is al jaren bekend. Probeer eens een ander merk.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7104702). © Jaarbeurs IT Media.

8,5


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.