Managed hosting door True

Spoelstra Spreekt: Oprolbare smartphone

 

Jacob Spoelstra

Mijn telefoon is te groot. Ik heb pasgeleden een nieuwe aangeschaft en deze past helemaal niet in mijn broekzak. In eerste instantie dacht ik dat zo’n supergroot scherm ook superfijn zou zijn maar het is eigenlijk superirritant. Je loopt de hele dag met je mobiel in je handen.

En waarom? Ik was eigenlijk best tevreden met het formaat van mijn vorige mobiel. Maar op de één of andere manier proberen ze je toch te verleiden. Omdat echt nieuwe innovaties uitblijven bij de smartphone denken ze dat ze dan maar een nog grotere moeten maken. Je zag het eind jaren tachtig ook bij tv-toestellen, maar dan precies andersom. Toen was het hypermodern om een hele kleine tv te hebben. Je zag toen iedereen verbaasd kijken naar een veel te kleine tv.

Uitklappen

Jacob Spoelstra

Jacob Spoelstra is columnist en stand-upcomedian. Kijk voor meer informatie op www.jacobspoelstra.nl.

Bij de telefoons zie je ook zo’n ontwikkeling. De eerste mobiele telefoons waren megagroot. Je had een steekkarretje nodig om ze te vervoeren anders kreeg je rugklachten. Daarna werden ze weer steeds kleiner. Je had zelfs van die kleine telefoons die je kon inklappen. En toen kwam de smartphone en die wordt weer steeds groter. Je hebt nu alweer telefoons die je kunt uitklappen. Als een boek. Maar ik wil niet de hele dag met een boek onder mijn arm lopen.

Goed idee

Daarom loop ik al een tijdje met een super goed idee. Ik wil een oprolbare telefoon. Een smartphone die je zo om je pols kunt draaien, als een soort zweetbandje. Je hebt dan een smartphone en smartwatch ineen. Een smart zweetband. Ik weet de naam is nog niet helemaal wat het moet zijn. Het trekt in ieder geval niet heel veel investeerders aan. Maar let op; ooit komt er iemand die een oprolbaar scherm ontwikkeld. Ik kan niet wachten voordat het zo ver is. Ik kan natuurlijk ook gewoon weer mijn oude telefoon gebruiken. Die doet het ook gewoon nog steeds.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6963847). © Jaarbeurs IT Media.

6,7


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.