Managed hosting door True

Spoelstra spreekt: iPay

 

Poosje terug moesten we een nieuw matras kopen. Toen ik ons wensenlijstje voor ons nieuwe matras aan de verkoper van de beddengigant had voorgelegd wees hij ons op twee matrassen. Hij zei: uit deze twee zou ik kiezen. Die kost vierhonderd en die vijfhonderd euro. Dus ik zeg, wat is het verschil tussen dan die twee matrassen? Waarop hij zei: honderd euro.

Dit gevoel had ik ook toen Apple vorige week zijn nieuwe iPhones presenteerde. Het belangrijkste is eigenlijk de prijs. Tussen neus en lippen werd even verteld dat de nieuwste iPhone XS Max ruim 1250 euro moet kosten. Ik schrik er niet eens meer van. Vroeger maakte je nog wel eens het grapje: de smartphone kan tegenwoordig zo veel, kan je er nu ook al mee koffiezetten? Maar met een smartphone van 1250 euro neem ik aan dat je er inderdaad ook een goede bak koffie mee kunt zetten. Of in ieder geval dat je er mee onbeperkt bitcoins mee kunt delven om zo je telefoon te kunnen afbetalen.

Geen concurrentie

Jacob Spoelstra

Jacob Spoelstra is columnist en standup-comedian. Kijk voor meer informatie op www.jacobspoelstra.nl.

Apple kan met gemak 1250 euro vragen omdat ze geen concurrentie hebben in dat segment. Je merkt het tijdens de presentatie. Apple vergelijkt al zijn producten ook nooit met de concurrent maar alleen met de vorige versie van Apple. Dit doen ze bewust anders kom je erachter dat je voor 1250 euro minimaal zes Koreaanse toestellen kunt kopen waar je net zo veel mee kunt. Als Apple zegt: ‘dit is de beste batterij ooit’, dan bedoelen ze, deze batterij is beter dan die Hema-batterij die in de vorige iPhone zat. En bij de Apple-fan met te veel geld loopt vervolgens het kwijl uit zijn mond en het geld uit zijn portemonnee.

Naast de iPhone XS komt Apple binnenkort ook met de iPhone XR. Wat het verschil is tussen die twee? Vierhonderd euro. 

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6458360). © Jaarbeurs IT Media.

8


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.