Managed hosting door True

Spoelstra spreekt: De rek is eruit

 

De groei van het aantal smartphones staat stil. De rek is eruit, volgens Samsung die van de week teleurstellende cijfers presenteerde. Ze hebben te veel last van de Chinezen die alles veel goedkoper nabouwen.

Ik denk dat we er vooral achter komen dat duurder niet persé beter is. En daarbij, alles wat je op een smartphone wil, kan nu. We hoeven niet een nog betere camera. Die Huawei telefoon van mijn dochter maakt inmiddels betere foto’s dan de Nasa. Terwijl wij ons van de week verbaasden over een rode maan heeft mijn dochter water ontdekt op Mars. Ze wil er volgend weekend met een paar vriendinnen naar toe. Of ik haar even kan brengen.

Nieuwe emoji

Jacob Spoelstra

Jacob Spoelstra is columnist en standup-comedian. Kijk voor meer informatie op www.jacobspoelstra.nl.

De toegevoegde waarde is niet meer wat je er mee kan maar wat erop je smartphone staat. Apple kondigde twee weken terug aan dat het met nieuwe emoji komt. Dat was een serieus nieuwsbericht! Het stond onder het bericht dat Noord-Korea nog steeds bezig is om nucleaire wapens te ontwikkelen. Of ja ontwikkelen? Waarschijnlijk bouwen ze ze na en nog veel goedkoper ook. Amerika is op nucleair gebied net als Apple en Samsung uitontwikkeld. Ze hebben alle functionaliteit die ze nodig hebben. Schijnt dat ze nu een bom ontwikkelen met een smiley erop. Zo’n lachebekje met een traantje.  

Ik heb het wel vaker gezegd, het wordt tijd voor een nieuw device. De smartwatch en de smartglasses zijn nog niet het succes wat we ervan gehoopt hadden, maar dat kan nog komen. Misschien is de volgende stap wel helemaal geen device. Er wordt gewoon een chip achter je ogen geïmplementeerd. Een beetje geheugen erbij prikken zou voor veel personen geen kwaad kunnen. Ik denk wel dat je dan een goede firewall en virusscanner nodig hebt. Voor je het weet praat je Russisch of nog erger Koreaans. 

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6424258). © Jaarbeurs IT Media.

7,6


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.