Managed hosting door True

Spoelstra spreekt: Thuiswerkers productiever

 

Er was weer paniek in Nederland. Er viel een laagje sneeuw en direct trapte de NS op de rem, liep Schiphol vol en was het strooizout op. Kortom, het was weer code rood. Of zoals ze het in Oostenrijk noemen: december.

Alle journaals waren gevuld met wat de gevolgen waren van de sneeuw. De verslaggevers deden alsof we in Trinidad en Tobago woonden en nog nooit eerder sneeuw hadden gezien. Zelf had ik een bijeenkomst in het midden van het land en kwam ik er op de terugweg achter dat ik mijn winterbanden nog niet onder mijn auto had. Meestal kom ik daar een week voor de wintersport pas achter en een week voor de zomervakantie kom ik er meestal achter dat ze er nog steeds onder zitten. Niet dat dit heel erg is want we wonen niet in Oostenrijk en ook met zomerbanden zonder profiel kun je in Nederland prima in de sneeuw rijden. Je moet alleen niet te hard rijden en niet remmen.

Blikken bruine bonen

Het was rustig op de weg, want half Nederland had blikken bruine bonen ingeslagen en was gaan thuiswerken. Op de verschillende journaals en actualiteitenprogramma’s had men enkele managers aan het woord gelaten die aangaven dat thuiswerken eigenlijk veel meer voordelen heeft dan op de zaak werken. En toen dacht ik, waarom staat half Nederland dan als het niet sneeuwt ’s ochtend op hetzelfde tijdstip op dezelfde plaats in de file en ’s middags de andere kant op? Waarom zeggen al die mensen dan niet tegen hun baas: ‘ik kom vandaag niet. Waarom niet? Het staat vast op de A1. En daarbij, thuiswerken heeft veel meer voordelen dan nadelen.’

Niet als het sneeuwt

Waarom promoten we met de gehele ict-industrie al jaren dat je op elke plek, waar je maar wilt, je werk kunt doen en staan we toch met z’n allen in de file om op ons kantoor onze laptop aan te sluiten? Of denken de managers nog steeds dat mensen die thuiswerken minder productief zijn? Gek genoeg niet als het sneeuwt.

Jacob Spoelstra is columnist en stand-up comedian. Kijk voor meer informatie op www.jacobspoelstra.nl.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6262512). © Jaarbeurs IT Media.

6,7


Lees ook


 
Vacatures bij Schiphol

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.