Managed hosting door True

Spoelstra spreekt: Duiveltje op je schouder

 

Volgens een onderzoek van Deloitte gebruikt één op de drie Nederlanders de smartphone tijdens het autorijden. Best wel schokkend. Zodra je op je smartphone kijkt tijdens het autorijden, is het alsof je met een blinddoek voor je ogen rijdt.

Als er had gestaan ‘Eén op de drie Nederlanders rijdt met een borrel op’ zou het net zo gevaarlijk zijn geweest. Vroeger was dat heel normaal. Ik kan me tenminste niet herinneren dat er vroeger op familiefeestjes een ome Bob aanwezig was die niet dronk en iedereen netjes naar huis bracht. Sterker nog vroeger faxte men zelfs achter het stuur. Tenminste ik zie nog steeds vrachtauto’s rijden waarop een faxnummer staat. Hoezo?

Naast de Bob ook een Mob

Je hebt tegenwoordig ook apps die automatisch je smartphone uitschakelen zodra je in je auto stapt. Je kunt hem natuurlijk ook gewoon wegleggen. Maar de verleiding is te groot. Het is alsof je een pot met winegums op je bureau hebt staan. Je hebt geen honger, eigenlijk helemaal geen zin in winegums en toch moet je jezelf beheersen om de hele pot niet in één keer leeg te eten net zo lang totdat je kaken er zeer van doen.

Het is dat duiveltje op je schouder dat om aandacht vraagt. Gek genoeg moet je vrouw honderd keer iets tegen je zeggen voordat je naar haar luistert, maar zodra je smartphone een piepje geeft dan riskeer je je leven en dat van een ander om een dom berichtje te lezen.

De nieuwe coalitie wil dit nu zwaarder straffen. Hoe dan? Er valt heel moeilijk op te controleren. Met alcohol kun je mensen laten blazen. Met een smartphone wordt dat lastig. Daarom stel ik voor dat we naast een Bob ook een Mob gaan aanstellen. De Bob drinkt niet en rijdt en de Mob zit ernaast en bekijkt alle domme berichtjes op de mobiel en reageert hierop. Nadeel hiervan is dat de Mob wel mag drinken en drinken én reageren op berichtjes is ook niet een hele sterke combinatie. Helemaal niet met dat duiveltje op je schouder. 


Jacob Spoelstra is columnist en stand-up comedian. Voor meer informatie kijk op www.jacobspoelstra.nl

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6258370). © Jaarbeurs IT Media.

6,3


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.