Managed hosting door True

Spoelstra spreekt: Recht op een smartphone

 

Jacob Spoelstra

Er is maar één ding erger dan geen wifi op de camping en dat is slechte wifi op de camping. Die van ons heeft hele slechte wifi. Alsof ze mijn 5 kb-modem uit 1996 hier hebben staan. Als je een plaatje download dan hoor je hem kraken.

Oh, en voordat mensen beginnen dat je nu ook in het buitenland lekker kunt roamen, dit geldt alleen voor de mb’s die je in je bundel hebt. Daarna is het nog steeds lekker kassa voor de provider. Daar hebben ze wel voor gezorgd. En door je bundel ben je zo. Als ik mijn telefoon aanzet ben ik er al doorheen.

Er zijn ook mensen die hun smartphone thuis laten. Er zijn zelfs reisorganisaties die hier op inspelen door wifi-vrije campings aan te bieden. Ik denk dat dit tevens pubervrije campings zullen zijn. Ook zijn er al campings waar je je smartphone kunt inleveren bij de receptie en na je vakantie weer kunt ophalen. Het is alsof je naar een afkickkliniek gaat.

Ansichtkaarten

Voor mijn kinderen is het gebruik van hun smartphone een recht. Net zoals ze patat eten en het kopen van rommel op de vakantie een recht vinden. Het thuisfront moet via WhatsApp, Instagram en Facebook elk moment op de hoogte worden gehouden. Wij stuurden vroeger ansichtkaarten. Die kwamen pas aan als je alweer twee weken terug was. Daar maakte je je helemaal niet druk om. Dat de ansichtkaartverkoper geen postzegels verkocht daar maakte je je druk om. Dan moest je bij een ander winkeltje weer postzegels kopen en die verkocht ze alleen als je er ook ansichtkaarten bij kocht. Nu worden we boos als we even geen verbinding hebben.

Ook beleidsbepalers in Den Haag vinden dat een smartphone een recht voor een kind is. Daarom krijgen in de Hofstad duizend kinderen uit minder vermogende gezinnen een gratis smartphone. Vroeger kreeg je schoolmelk, maar hier is ook iets voor te zeggen. Nieuwe technologie raakt zo ingeburgerd dat je niet meer zonder kunt. Je raakt er zo snel aan gewend dat het gewoon wordt. Net als dit mooie weer hier en, ja ook, die slechte wifi.


Jacob Spoelstra is columnist en stand-up comedian. Voor meer informatie kijk op www.jacobspoelstra.nl.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6184958). © Jaarbeurs IT Media.

6,3


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.