Managed hosting door True

Spoelstra spreekt: Denk anders

 

Apple heeft alle grote vpn-apps in China uit de App Store gehaald. China wil namelijk het gebruik van vpn aan banden leggen, omdat gebruikers met vpn door China geblokkeerde websites kunnen omzeilen.

Apple is bekend geworden met de slogan ‘Think different’. In landen als China is het niet de bedoeling ‘different’ te ‘thinken’. Het is de bedoeling dat ze daar allemaal hetzelfde ‘thinken’. Apple werkt daar natuurlijk graag aan mee. Apple stond op zijn achterste benen toen de FBI zijn telefoon wilde kraken om zo terrorisme te bestrijden, maar China is natuurlijk een ander verhaal. China is een grote afzetmarkt en nog belangrijker, er staan nogal grote Apple-fabrieken waar de apparaten, waar je honderden euro’s voor betaalt, voor een paar tientjes in elkaar worden geflanst. Dat is ook ‘Think different’.

Siberië

Ook Rusland wil VPN gaan verbieden. Ook geen verrassing, want ook in Rusland is ‘Think different’ geen aanbeveling op je cv. Anders denken doe je maar in Siberië.

Wie wel aan ‘Think different’ doet is Donald Trump. Dat kunnen we dagelijks op zijn Twitter-account lezen. Wij wel. Trump controleert het nieuws door zelf nieuws te maken en om de tien dagen zijn hoofd communicatie te vervangen. Dat is weer een andere vorm van informatiebeveiliging. Trump wil dat de Apple-fabrieken in China weer terugkomen naar Amerika. Hij heeft ook gezegd dat Apple drie nieuwe fabrieken in Amerika gaat bouwen. Gezien het loon dat de gemiddelde fabrieksarbeider van Apple krijgt, zullen er wel Mexicanen gaan werken. Trump maakt wel een gat in de muur.

Slechte Wi-Fi

In Nederland hebben we gelukkig dit soort regeringen niet. Sterker nog, we hebben niet eens een regering. De formatiebesprekingen zijn zelfs op on hold gezet omdat de partijen op vakantie zijn en blijkbaar op een camping zitten met dezelfde slechte Wi-Fi als ik altijd heb. Maar we hebben hier in Nederland wel vpn en dat is ook wat waard.

Jacob Spoelstra is columnist en stand-up comedian. Kijk voor meer informatie op www.jacobspoelstra.nl.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6173109). © Jaarbeurs IT Media.

7


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.